• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jović: Pitajte selektora Tumbakovića za moj status u reprezentaciji Srbije

Autor mondo.rs

Fudbaler Real Madrida u razgovoru za "Sportski žurnal" pričao o statusu u nacionalnom timu, prvom golu za "kraljevski klub", pritisku, Zinedinu Zidanu...

Luka Jović postigao je prvi gol u karijeri u dresu Real Madrida. Pogodio je u visokoj pobedi protiv Leganjesa (5:0) i konačno skinuo ogroman pritisak sa pleća, nakon brojnih kritika javnosti i medija o tome da je Real pogrešio kada je za njega letos Ajntrahtu platio 60 miliona evra.

"Nije bilo lako, dugo sam čekao na gol. Imao sam veliki pritisak, ali bio sam svestan svojih kvaliteta i znao da je samo pitanje vremena kad ću 'proraditi'. Mogu slobodno da kažem da me je motivisala, pre svega, želja da pokažem da čelnici najvećeg kluba na svetu nisu pogrešili što su me doveli. Takođe i podrška mojih najbližih, koji su svaki dan uz mene. Prvenac u kraljevskom klubu posvećujem nasledniku Davidu", rekao je u ekskluzivnom razgovoru za "Sportski žurnal" Jović.

Možda će vas zanimati

On je rekao da su komplimenti i čestitke stizali sa svih strana, a jednu je posebno izdvojio.


"Veliko mi je zadovoljstvo što su mi saigrači čestitali i da su svi potrčali da zajedno prolsavimo moj prvi gol. Posebno mi je drago što mi je čestitao Zidan. Imamo veoma korektan odnos. Uvek mi je pružao podršku, čak i kada me lopta nije previše htela. Bio je strpljiv. Znao je da mogu i da ću jednog dana pogoditi, a do tada je bio tu da mi ukaže na greške. To mi je mnogo značilo da bih se korigovao", priznao je mladi as.

Do prvog pogotka u dresu "kraljevskog kluba" morao je da suoči i sa drugom, negativnom stranom - kritikama javnosti.

"Pritisak medija i javnosti u Realu je stvarno veliki i oseća se na svakom koraku. Naravno, sa razlogom. Real je najveći klub na svetu, navijači su navikli na najbolje od Reala, kao i mediji. iskren da budem, nije mi prijalo što sam bio tema te negativne strane medija, ali trudio sam se da poboljšam sliku o sebi", rekao je Jović neskrivajući da mu je bilo teško po dolasku u Madrid, ali i da je mnogo napredovao.

U Realu je "proradio", a očekuje se da i u reprezentaciji Srbije bude "glavni šraf". Za to je, najpre, neophodno da dobije poziv selektora Ljubiše Tumbakovića.

"Za moj status u reprezentaciji Srbije morate da pitate selektora Tumbakovića. A, što se tiče mog odlaska iz reprezentacije pred putovanje u Luksemburg oko koga se mnogo polemisalo, kazaću da je lekar našeg tima utvrdio povredu zbog koje sam išao privatno na terapije. Da se razumemo, ne mora svaka povreda da bude teška i da zahteva pauzu od mesec dana", napomenuo je Jović.

"Ne ljutim se ni na koga, Aleksandar Mitrović pruža odlične partije u Fulamu i uradio je mnogo više od mene za reprezentaciju, tako da razumem zašto ima prednost u odnosu na mene. I ja to zaista ne doživljavam kao nikakav problem", rekao je Jović i dodao: "Kao i svaki igrač nadam se da ću biti na spisku selektora za utakmice kvalifikacija za EP protiv Luksemburga i Ukrajine".

Ako ne za te mečeve, veruje se da bi trebalo da bude na spisku Srbije za ključne borbe u baražu.

"Nisam adresa za odgovor na vaše pitanje. Morate da pitate nadležne ljude iz Fudbalskog saveza Srbije", poručio je iz Madrida Luka Jović.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC