• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pitate se gde je Marko Janković? Asistira u italijanskom kupu!

Autor w rs

Fudbaleri SPAL-a lako su izašli na kraj sa Lećeom, u kup utakmici koja je odigrana danas. Asistent jednog od pogodaka bio je bivši igrač Partizana Marko Janković.

 Marko-Jankovic-bivsi-igrac-FK-Partizan-asistencija-u-kupu-Italije-SPAL-Lece-1/16-finala Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Dva meča u kupu Italije su odigrana, a fudbaleri sa Apenina su bili veoma raspoloženi u ovom takmičenju. Nakon što smo sinoć videli jednu pravu goleadu, trend sa golovima se nastavio i večeras.

Fudbaleri Peruđe su iznenadili Sasuolo i na taj način ih, pobedom na gostovanju (2:1), izbacili iz kupa. SPAL nije dozvolio iznenađenje na svom terenu, pa je mrežu Lećea napunio već do poluvremena, a do kraja ostao na sigurnih 4:1.

Možda će vas zanimati

Mislio je De Zerbi da će susret sa Peruđom u okviru italijanskog kupa biti lakši nego prvenstveni mečevi, pa se za takav sastav i odlučio. Kombinovao je, rotirao i na kraju mu se upravo to obilo o glavu. Kada je shvatio grešku, na semaforu je bilo 0:2.


Ekipa Peruđe, predvođena nekadašnjim igračem Milana Masimom Odom, izbacila je zleno-crne iz kupa. Svetski šampion sa Italijom 2006. godine upisao je jednu veliku pobedu na ovom gostovanju, a njegovi igrači su posle 17 minuta igre već imali ubedljivu prednost.

Shvatio je trener domaćih da mora ozbiljnije u nastavku, ali promene koje je napravio nisu donele potpuni preokret. Ušao je, između ostalih, Filip Đuričić, odigrao ceo drugi deo meča i nije bilo dovoljno. Sasuolo je samo ublažio poraz.

Poučeni iskustvom, u ekipi SPAL-a su znali da ne mogu nonšalantno da pristupe meču. Tako je deblji kraj, ni krivo ni dužno, izvuklo Leće. Duel dva člana Serije A nije ličio na to, pošto je do pauze domaćin već imao četiri gola prednosti.

Bio je ovaj susret i prvi meč u sezoni na kom je Marko Janković starter. Bivši igrač Partizana je ove sezone imao malu minutažu, a danas je za 63 minuta na terenu upisao asistenciju. Možda taj potez bude najava nekih boljih dana.

Crnogorski reprezentativac je ove sezone, do ovog susreta, odigrao sam 41 minut fudbala u dresu svog kluba. On je u prvenstvu igrao 18 minuta protiv Juventusa, 4 minuta protiv Sampdorije i 8 minuta protiv Intera. Na to treba dodati i 11 minuta u prethodnoj rundi kupa, protiv Feralpisala.

Kako je žreb za italijanski kup obavljen ranije, timovi koji su danas prošli među 16 najboljih već znaju i svoje rivale. SPAL će u narednoj fazi igrati protiv Milana, dok će Peruđa za protivnika imati Napoli. U ovoj fazi takmičenja preostala su tri meča.

Kup Italije, 1/16-finala

sreda:
Sasuolo - Peruđa 1:2 (0:2)
/Burabia 82 - Mazoči 10, Nikoluši 17/

SPAL - Leće 5:1 (4:0)
/Igor 18, Paloski 24, Murđia 31, Cionek 45, Flokari 83 - Imbula 55/

Udineze - Bolonja (21:00)

četvrtak
Parma - Frosinone (18:00)
Kaljari - Sampdorija (21:00)

odigrano u utorak:
Fiorentina - Citadela 2:0 (2:0)
/Benasi 21, 53/

Đenova - Askoli 3:2 (1:0)
/Pinamonti 14, 79, Krišito 72 - Bereta 48, Krišito 68 ag/

Kremoneze - Empoli 1:0 (1:0)
/Klaiton 35/

Parovi osmine finala: Atalanta - Fiorentina, Lacio - Kremoneze, Napoli - Peruđa, Torino - Đenova, Milan - SPAL, Inter - Kaljari/Sampdorija, Roma - Parma/Frosinone, Juventus - Udineze/Bolonja

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC