• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amar Osim o otkazu Husrefu Musemiću: Jedino mi je važno...

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Trener Željezničara Amar Osim dvostrukom pobjedom nad Sarajevom ove sezone indirektno je "kumovao" otpuštanju Husrefa Musemića sa klupe "bordo" tima.

Nakon što je rukovodstvo kluba sa "Koševa" uručilo otkaz Husrefu Musemiću, jednoj od najveći klupskih legendi, na neki način se ujedinila cijela Bosna i Hercegovina, pa je podrška nekadašnjem golgeteru Crvene zvezde i škotskog Hartsa stizala i iz Mostara, Banjaluke, Zagreba, Beograda, ali i od najvećih rivala - navijača Želje.

Posebno nakon što se Musemić "slomio" i zaplakao pred kamerama TV Hajat, društvene mreže su se usijale brujeći o katastofalnom potezu uprave Sarajeva, koja je realno, mogla da sačeka još posljednje kolo prije zimske pauze u Premijer ligi BiH, prije nego se zahvali na saradnji treneru koji joj je prvi put u istoriji donio "duplu krunu".

Možda će vas zanimati

Ali, i ove sezone je Husref odlično vodio bordo tim, uprkos povredama koje su desetkovale njegovu ekipu, ostavivši Sarajevo na diobi prvog mjesta sa ekipom Željezničara. 

Upravo je najtrofejniji strateg u BiH Amar Osim na neki način krivac za Musemićev gubitak posla jer je najprije sa 5:2 na "Grbavici" savladao Sarajevo, a onda i u revanšu na "Koševu" poslije preokreta (1:3), što je bila kap koja je prelila čašu strpljenja kluba iz Titove.

U istoj ulici se ispred prostorija kluba desio i večerašnji protest najvatrenijih navijača, tzv. "Hordi zla", koji su zatražili i ostavke čelnika kluba, ne zbog samog otkaza, već zbog načina na koji su to učinili. 

Zato smo ovim povodom kontaktirali njegovog kolegu sa Željine klupe, koji je bio vrlo kratak:

"Kolega Musemić zna šta mislim o njegovom otpuštanju i o njemu uopšte...I to mi je jedino važno. Selam iz Sarajeva", rekao je Osim, koji je uz trenera Borca Branislava Krunića, ostao jedini na svom mjestu od početka sezone u šampionatu BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC