• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tim decenije u Premijer ligi - koliko se (ne) slažete sa izborom BBC-a

Autor mondo.rs

Čitaoci sajta britanskog javnog servisa su birali. Rezultati jesu iznenađujući

Engleski javni servis BBC organizovao je glasanje za tim decenije u Premijer ligi, a navijači su dali konačnu reč. Uredništvo kuće je sastavilo uži spisak igrača za ekipu na osnovu kombinacije statistike, uspeha, trajnosti, ali i mišljenja svojih novinara, a onda je dalo predlog na glasanje.

Jedini uslov je bio da je igrač proveo makar dve sezone u Premijer ligi. Mnogo ljudi je glasalo, tim je izabran, a ne može se reći da nije bilo iznenađenja.

Možda će vas zanimati

Pre svega, moramo da kažemo da su čitaoci BBC-a odabrali formaciju 4-3-3, i to velikom većinom od čak 72 odsto glasova. To je dovelo do toga da David Silva nema mesta u timu, iako je bio među 10 igrača sa najviše glasova i deo trećine izglasanih timova.


U sredini terena su tako izabrani N'Golo Kante, koji je bio u 37 odsto timova, zatim Stiven Džerard u 42 odsto i, naravno, Kevin de Brujne, koji se našao u 52 odsto timova.

Igrač za koga se najčešće glasalo je Serhio Aguero iz Mančester sitija, koji se našao u 69 odsto timova. Njega su znalci u napadu spojili sa Harijem Kejnom (na krilu! 28 odsto) i Edenom Azarom (54 odsto).

Trka za golmansko mesto svela se na samo dva imena: David de Hea i Peter Čeh. Pobedio je prvi sa 57 odsto, dok se bivši golman Čelsija i Arsenala našao u 30 odsto timova.

Na desnom beku se našao Trent Aleksander-Arnold (19%), dok je na levom, očekivano, Patris Evra (23%). Za štopere su izglasani Vensan Kompani (64%) i Virdžil van Dajk (50%), dok su za malo izgubili Džon Teri i Rio Ferdinand.

Pročitajte i ovo



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC