• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bilo je svega u njegovoj karijeri, ali ovoga NE: Muov tim "kanta" u odbrani

Autor mondo.rs

Na osam utakmica pod njegovim vođstvom, Totenhem je primio 14 pogodaka.

Od kada je nasledio Maurisija Poketina na mestu menadžera Totenhema i debitovao u (naizgled) trileru od pet golova na "London stadionu" u gradskom derbiju sa Vest Hemom, Žoze Murinjo ispratio je do danas kako ukupno devet lopti završava u Gazaniginoj mreži.

Nijedna ekipa nije primila više golova u Premijer ligi u tom periodu, a govorimo o šest rundi tokom kojih "pevci" - ruku na srce - samo jednom nisu postigli gol.

Možda će vas zanimati

Ako se tome dodaju i utakmice u Ligi šampiona, a odigrane su dve sa Olimpijakosom kod kuće i Bajernom u Minhenu, sastav iz severnog Londona primio je 14 golova!


Dogodilo se to u nedelju popodne na "Vajt hart lejnu" kada su Murinjov nekadašnji klub (Čelsi) i nekadašnji kapiten (Frank Lampard) održali lekciju iz organizovanog i taktički zrelog fudbala pred krcatim tribinama i zabeležili pobedu od 0:2.

Murinjo u Totenhemu:

23/11 Vest Hem - Totenhem 2:3
26/11 Totenhem - Olimpijakos 4:2
30/11 Totenhem - Bornmut 3:2
04/12 Mančester junajted - Totenhem 2:1
07/12 Totenhem - Barnli 5:0
11/12 Bajern Minhen - Totenhem 3:1
15/12 Vulverhempton - Totenhem 1:2
22/12 Totenhem - Čelsi 0:2

Totenhem za praznike dočekuje Brajton, gostuje Noriču, Sautemptonu i Midlsbrou, pa 11. januara igra sa Liverpulom na "Lejnu".

Ona je bila samo neprijatnija po domaće zbog rasističkih uvreda koje je trpeo fudbaler Čelsija, Antonio Ridiger, gotovo svaki put kada bi imao loptu u posedu posle incidentne situacije sa isljučenim Hjung-min Sonom.

Murinjo je na konferenciji za medije posle drugog poraza na klupi Totenhema konstatovao da je derbi "ubijen" odlukom VAR tima da Sonu pokaže crveni karton za udaranje Ridigera nogom u predelu stomaka, ali je činjenica bila da je klub kojem je doneo tri titule prvaka Engleske u svemu bio bolji tog dana.

"Specijalni" se za prvi susret sa Lampardom odlučio za novu asimetričnu postavu sa trojicom štopera i "isturenim" desnim bekom Seržom Orijeom, koji je odigrao užasnu utakmicu razapet između evidentnih ličnih limita i uloge u kojoj se u posedu lopte ponašao kao ofanzibvni bek u 3-5-2 formaciji, a u defanzivnim postavljanjima kao klasičan bek.

Takvi eksperimenti mogli bi dodatno da se obiju o glavu čoveku koji je karijeru izgradio vodeći taktički zrele i "tvrde" ekipe koje su prezirale fudbal na "gol više".

Više o Totenhemu:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC