• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šefild je i dalje oštar: Preokret protiv Bornmuta za peto mjesto tabele

Autor mondo.rs

Jedini meč nedjeljnog programa u Premijer ligi donio nam je skok Šefilda na peto mjesto na tabeli!

 Premijer-liga-Sefild-junajted-Bornmut-2-1-Bili-Sarp-Lundstram-Kalum-Vilson Izvor: Getty Images/Richard Heathcote, Richard Heathcote/Getty Images Europe

Nismo navikli da nedjeljom gledamo samo jedan meč u Premijer ligi, ali je danas takva situacija. Meč Mančester sitija i Vest Hema je odložen zbog oluje, a ostali susreti ovog kola igraju se narednog vikenda.

Zato su na terenu danas bili samo Šefild junajted i Bornmut, a utakmica je bila upravo onakva kakvu bismo i očekivali od ovih timova. Sve po pravilima, tvrdo, u tradicionalnom engleskom stilu i na kraju pobjeda boljeg od ova dva tima.

Možda će vas zanimati

ŠEFILD JUNAJTED - BORNMUT 2:1 (1:1)

Pogodak Kaluma Vilsona, potencijalnog reprezentativca Engleske, pogoci ''stare kajle'' Bilija Šarpa, pa zatim i Lundstrama koji je obradovao mnoge svoje vlasnike na fantaziju... Treba istaći i tuču koju umalo da započne Kris Vajlder, trener Šefilda. Sve je bilo u engleskom stilu.

Igralo se na Bramal Lejnu, jednom od stadiona u Premijer ligi za koji će vam navijači sa ostrva reći da ima najveću dušu. Osjeća se tu onaj stil fudbala, romantika sa mnogo dugih lopti, beskompromisnih startova i golova na klasičan ostrvski način.

Gosti, kojima će borba za opstanak biti prioritet ove sezone, došli su do prednosti već u ranoj fazi meča. Pogodio je Kalum Vilson, što u ovom dijelu sezone za njega nije baš uobičajeno.

Ipak, kakav bi to tim iz vrha tabele bio Šefild ako ne bi pronašao način da se vrati. Iskusni Bili Šarp, ''najoštrija Oštrica'', legenda kluba i strijelac tek jednog gola u ovoj sezoni, donio je poravnanje. Prethodni gol u Premijer ligi postigao je upravo protiv Bornmuta u prvom dijelu sezonu.

Imao je tada Šefild terensku inicijativu, pokazivao da je bolji tim i zasluženo je stigao do prednosti. Pokušavali su i u nastavku da se domognu bodova koji ih sada lansiraju na petu poziciju Premijer lige, ispred Totenhema koji ima jedan odigran meč manje.

Pored pogotka Lundstrama, igrača koji je u posljednje vrijeme izgubio mjesto startera, iako je bio hit prvenstva, vrijedno pomena je i koškanje jednog trenera i jednog igrača. Nakon neopreznog starta igrača Šefilda, Kris Vajlder je ušao u raspravu sa Surmanom koja se završila žutim kartonima za obojicu.

Parovi 26. kola

Everton - Kristal Palas 3:1 (1:0)
/Bernard 18, Ričarlison 58, Kalvert-Luin 88 - Benteke 51/

Brajton - Votford 1:1 (0:1)
/Mariapa 78 ag - Dukure 19/

nedelja:
Šefild junajted - Bornmut 2:1 (1:1)
/Šarp 45+3, Lundstram 84  - Vilson 13/

Mančester siti - Vest Hem ODLOŽENO

Ostatak mečeva narednog vikenda!

TABELA: Liverpul 75, Mančester siti 51, Lester 49, Čelsi 41, Šefild junajted (+1) 39, Totenhem 37, Everton (+1) 36, Mančester junajted 35, Vulverhempton 35, Arsenal 31, Barnli 31, Njukasl 31, Sautempton 31, Kristal Palas (+1) 30, Brajton (+1) 27, Bornmut (+1) 26, Aston Vila 25, Vest Hem 24, Votford (+1) 24, Norič 18.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC