• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savo pred "Marakanu": Videli smo (otprilike) zamisli novog trenera Zvezde!

Autor Vladimir Sukdolak

Dan pre povratka na stadion na kom je osvojio trofej u prvom finalu u trenerskoj karijeri, Savo Milošević najavio je energičan odgovor Partizana na zamisli Dejana Stankovića.

 Savo pred "Marakanu": Videli smo (otprilike) zamisli novog trenera Zvezde! Izvor: MN PRESS

U deset derbija kao igrač: 3-4-3.

U tri derbija kao trener: 2-0-1.

Možda će vas zanimati

Savo Milošević ispisaće u nedelju popodne novu stranicu u rivalstvu sa Crvenom zvezdom, započeto u juniorskim danima početkom 90-ih, a nastavljeno u martu prošle godine kada je nasledio Zorana Mirkovića na klupi Partizana.

Dan pred 162. "večiti derbi" u Ljutice Bogdana, trener crno-belih govorio je u novoj "press" sali stadiona u Humskoj u društvu Saše Zdjelara i portparolke kluba Biljane Obradović, pa je u uvodnom obraćanju izneo nekoliko "servisnih" informacija dok se, kako je rekao, "prisutni ne snađu".

"Verujem da je ekipa spremna za sutrašnji derbi, svi su zdravi što je najbitnije. Posle utakmice u sredu počela je priprema za derbi i za sada ide sve po planu, tako da mogu da budem zadovoljan što se situacije tiče u ekipi", rekao je Milošević na konferenciji za novinare na stadionu Partizana.

Na pitanje da li zna startnu postavu za sutrašnji derbi, Milošević je kratko odgovorio: "Znam".

"Nadam se su i igrači fizički i psihički spremni za ono nas čeka sutra na 'Marakani'", prokomentarisao je Milošević posle konstatacije da je "njegov tim spreman za utakmicu na 'Marakani'".

Partizan je sačuvao tim u odnosu na jesenji deo prvenstva, dok je u Zvezdi bilo promena. To je, po rečima Miloševića i najveća snaga i dobit crno-belih.

"Još ne mogu sa sigurnošću da tvrdim šta je što mogu da očekujem od Zvezde. Analizirali smo ove dve-tri utakmice koje je Zvezda igrala i evidentno je da određenih promena ima. Znali smo to i pre ove tri utakmice, da će odlaskom Marina u određenoj meri koncept Zvezdine igre biti promenjen obzirom na veliki uticaj koji je on imao na igru i da će morati da se nađu nova rešenja", rekao je Milošević i dodao:

"Videli smo otprilike šta je to što je zamislio novi trener Zvezde i probaćemo da se adaptiramo na te novine. Ali opet, u najvećoj meri oslanjajući se na ono što mi dobro radimo trudićemo se da se vratimo na nivo utakmica u Ligi Evropa kada je u pitanju i trka i agresija i taktička disciplina".

Anketa

Kakav ishod očekujete na 162. "večitom derbiju"?

  • Pobedu Crvene zvezde

    53.49% (46)

  • Pobedu Partizana

    37.21% (32)

  • Nerešen rezultat

    6.98% (6)

  • Prekid utakmice

    2.32% (2)

Kakav ishod očekujete na 162. "večitom derbiju"?

Rezultati


Zdjelar je pred sedmi derbi u karijeri podsetio da je to uvek prilika za sticanje iskustva i najavio drugu pobedu nad crveno-belima ove sezone, a treću uzastopnu računajući i finale Kupa iz prošle.

Upitan za igrače Crvene zvezde koji bi mogli da budu opasni po gol Vladimira Stojkovića, 46-godišnjak bez pune godine staža na klupi "Parnog valjka" istakao je dvojicu igrača i prisetio se trećeg.

"Ima dosta igrača od kad sam ja u Partizanu koji su nam pravili problem. I Pavkov i Ben... Ivanić jam je u jednom derbiju napravio dosta problema. Ima dosta igrača od kojih preti opasnost, ali jedna stvar je ono što se događalo u prošlosti, a drugo ono što donosi sutrašnji derbi…", rekao je Milošević i podsetio na poslednju utakmicu prošle sezone, ujedno i karijere Saše Ilića.

"Često se događalo u derbijima da odluči igrač od kog se najmanje očekuje, mi smo imali situaciju u finalu Kupa da je Ostojić rešio derbi u našu korist, a pretpostavljam da je malo ljudi očekivalo da to može da se dogodi. Mora se uzme sve u obzir".


Posle dva zajednička nastupa sa novim-starim rivalom Dejanom Stankovićem u petak, kada je njihov prvi susret popodne nasmejao prisutne u sali, a potom nastavljen u večernjim satima "peckanjem" u studiju TV Arenasport, nije ostalo mnogo tema o kojima Milošević nije govorio.

Pred kraj konferencije upitan je da li je mirnije spavao pred derbi kao igrač ili danas kao trener...


"Ako mislite na odgovornost, sada je ona mnogo veća nego kada sam igrao fudbal. Ako mislite na konkiretno spavanje, nemam problem sa spavanjem, savršeno mirno spavam. Spavaću i večeras sigurno dobro", rekao je Milošević.

"Ne znam da li je to genetska stvar ili moje geografsko poreklo, bosansko, ali nemam zaista problem. Čak se dešavalo i da tokom dana, kada igramo utakmicu uveče, odspavam malo popodne. Neću imati problem što se toga tiče, a odgovornost kao trenera je daleko veća, naravno".

Partizan ima 11 bodova manje od aktuelnog šampiona i lidera, ali i priliku da novom pobedom na "Rajku" pokvari raspoloženje među zvezdašima i najavi novu odbranu trofeja u Kupu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC