• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kad bi neko ušao u kancelariju mislio bi da se vodi Treći svjetski rat!"

Autor Milutin Vujičić

Savo Milošević govorio je o promjenama u stručnom štabu ovog ljeta i poručio: "Razumijem znatiželju, ali nije se desilo ništa turbulentno ili problematično".

 Savo-Milosevic-Milan-Djumi-Djuricic-trener-FK-Partizan-dosao-Radovan-Curcic Izvor: MN PRESS

Savo Milošević dao je tokom priprema na Zlatiboru intervju za "TV Arena Sport" čiji smo prvi dio čuli prošle nedjelje, kada je poručio da Partizan ima "namješten tim i da napada titulu", dok se u drugom dijelu razgovora dotakao teme igračkog kadra i stručnog štaba...

Na pitanje da li je Partizan popunjen na svim pozicijama - dao je potvrdan odgovor istakavši da bez obzira na sumnje javnosti, na mjestu desnog beka ima dvojicu kvalitetnih igrača.

Možda će vas zanimati

Pored standardnog Nemanje R. Miletića na toj poziciji vidi i Aleksandra Lutovca.

"Lutovac vidi da može tu da napreduje mnogo i prava je šteta što se povrijedio u decembru. Sada bismo već imali mladog i kvalitetnog beka, on je i dalje mlad, a pokazao je da može da odgovori na toj poziciji umjesto gore. Odigrao je četiri-pet utakmica na desnom beku i spremamo ga za to", naveo je Milošević dodavši da je Makija Banjaka primijetio na prijateljskoj utakmici sa Olimpijom.

U igračkom kadru nije bilo mnogo promjena, došao je još samo Dušan Lalatović, dok je jedna krupna viđena u stručnom štabu.

Otišao je pomoćnik Milan "Đumi" Đuričić, a na njegovo mjesto sjeo je Radovan Ćurčić.

"Sve je to normalno kod nas. Mi smo svi prijatelji van profesionalnog dijela. Moja prva zamisao kada sam bio trener je dogovor sa Radovanom, pa je Đumi uskočio neplanirano i pomogao žestoko. Sarađivao sam sa Ćurčićem u FSS i poznajemo se dobro. Razumijem znatiželju, ali nije se desilo ništa turbulentno ili problematično. Promjena je bila prirodna i normalna. Đumi je meni izašao u susret i pristao da pomogne u tom momentu iako nikad nije bio pomoćnik", naveo je trener Partizana.

Na pitanje da li je bilo situacija kada je "Đumi" imao savjet koji nije poslušao Milošević, pa se poslije toga pokajao - trener Partizana je odgovorio da uvijek ima konstruktivnih rasprava.

Izvor: MN PRESS

"To su sad detalji i nije bitno. Bitnija je druga stvar, a to je da mi u stručnom štabu često raspravljamo o načinu rada i metodologiji na dnevnom nivou. Jedan plan koji napravite je samo okviran i često se mijenja u zavisnosti na okolnosti", kazao je trener Partizana.

"Kad bi neko ušao u našu kancelariju mislio bi da se vodi Treći svetski rat. To je suština našeg posla, dešavalo se da donosimo odluke s kojima se možda on nije složio, ali sam često i ja mijenjao odluku nakon što je on predložio. Trebalo je da donesemo najpametniju odluku. Pet ili osam glava je pametnije od jedne. Svi oni imaju iskustvo i kad dobro prorešetamo dođemo do boljeg rješenja i potrebna je rasprava, to je stvaralački proces i to donese bolje rješenje".

Istakao je da poslije završetka igračke karijere nije bio spreman da počne trenersku prosto jer mu je bilo muka karantina i putovanja, pa je želio da odmori, ali je brzo shvatio...

"Moj temperament, mentalitet i karakter je mnogo više vezan za teren nego kancelariju i moram da budem korektan i realan prema sebi kada donosim odluke", kazao je Milošević koji je radio pri FSS, kao i u UEFA.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC