• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Može li Tumba da odvede Srbiju na EURO? Da se ne lažemo - skoro ništa nije valjalo protiv Rusije i Turske!

Autor Milutin Vujičić

Selektor priznaje da postoje problemi u organizaciji igre, a ne zna se ni ko je prvi golman, da li će se igrati sa trojicom štopera i kojima, da li je Kolarov bek ili ne... I opet se Srbija nada plasmanu na EURO.

 Srbija-tim-za-baraz-Evropsko-prvenstvo-problemi-Ljubisa-Tumbakovic Izvor: Tanjug/AP Photo/Darko Vojinovic

Tražiti pozitivne stvari iz poraza od Rusije (3:1) i remija sa Turskom (0:0) bilo bi kao kada biste u džaku punom crvljivih jabuka tražili slasne komadiće od kojih ćete napraviti pitu.

Solidnih pola sata u Moskvi, neprimljen gol u Beogradu sa igračem manje i prvi osvojen bod u Ligi nacija su sitnice u gomili problema koje su bile uočljive "golim okom". Bilo je to prvo okupljanje reprezentacije Srbije poslije deset mjeseci, istina je da nisu svi bili u trenažnom procesu, ali da li zaista ima potrebe da se o tome priča i razmatra kao olakšavajuća okolnost?

Možda će vas zanimati

Srbija nije imala nikakvu igru protiv Turske, a samo je rezultat na semaforu i diskvalifikacija Novaka Đokovića uticala na to da kritike "orlovima" ne preovladavaju u javnosti.

Mučila se Srbija kao rijetko kada u Beogradu, nije imala odgovor na presing Turske, niti na njihove prljave trikove i udarce po nogama, a najveći problem je u tome što su igrači djelovali kao da ne znaju s kojim planom igre su istrčali na teren prazne "Marakane".

Selektor je kritikovao ekipu da nisu imali "htenje i želju", odnosno da su to pokazali tek kada je Kolarov isključen u 49. minutu, a da je pozitivna stvar kako su se branili s igračem manje.

Izvor: MN PRESS

Očekivano, selektor nije bio pretjerano grub prema igračima, vidjeli smo već kako se neki ljute i napuštaju reprezentaciju bez jasnog objašnjenja, pa je zvučao djelimično optimistično nakon neuspjele generalne probe pred najvažniji meč(eve) godine - baraž za Evropsko prvenstvo.

Slagaćemo sami sebe ako kažemo da je Srbija spremna za Norvežane jer trenutno nema nijedan kvalitet koji govori da je vrijedna plasmana na EURO poslije dvije decenije pauze.

"Ostaje problem u organizaciji igre što hoćemo u oktobru da ispravimo", kazao je selektor Tumbaković nakon što je u obje utakmice Lige nacija na sredini terena isprobao samo dvojicu igrača - Nemanju Maksimovića i Nikolu Gudelja.

Nismo vidjeli da su Tadić i SMS "kliknuli", igrali su samo jedan meč, nismo sigurni da li će Kolarov igrati štopera ili lijevog beka, nejasno je čak i ko je prvi golman.

Izvor: MN PRESS

Jedino je jasno da će Aleksandar Mitrović morati na svojim "plećima" da iznese i gostovanje u Oslu pošto na terenu djeluje kao kategorija za sebe, ali moraće još neko da se probudi ako Srbija planira da ode na završnicu Evropskog prvenstva.

Za mjesec dana trebalo bi da profunkcioniše mnogo toga što trenutno škripi, a to je posebno odbrana koja se još privikava na novi sistem sa trojicom štopera.

Nikola Milenković djelovao je najsigurnije od četvorice igrača koji su igrali na ovoj poziciji u susretima sa Rusijom i Turskom, djeluje da će Strahinja Pavlović imati veliku ulogu u narednim godinama, a ko će biti uz njih?

Jedno vrijeme djelovalo je da je to Matija Nastasić, potom je veliku ulogu imao Miloš Veljković, stalno se "provlači" Stefan Mitrović, dok ne treba zaboraviti da Nikola Maksimović igra za Napoli.

Izvor: MN PRESS

Nikako da doduše ponovi igre iz kluba u reprezentaciji, stalno mu se dešavaju kiksevi, pa je tako Tumbaković isprobao i Kolarova na mjestu centralnog beka, što ne djeluje kao da mu leži. Razlog zbog kog kapiten igra na toj poziciji možda leži i u tome da je Filip Kostić zauzeo mjesto kraj lijeve aut-linije, dok je djelovalo da je na desnoj strani taj problem riješen Darkom Lazovićem.

Ipak, on je zbog povrede koljena izašao iz igre, zamijenio ga je Mijat Gaćinović, ali to nije bilo naročito uspješno, pa je jasno da je velika dilema pred selektorom...

Ostaje nam da se nadamo da će "orlovi" iznenaditi igrom i zablistati kada to malo ko očekuje, šta drugo?

Ako u tome ne uspiju, vjerovatno kreću ispočetka, ali bar nisu daleko odmakli.

Anketa

Da li će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo?

  • Naravno da neće

    64.38% (47)

  • Hoćemo!

    31.51% (23)

  • Da, ali ako promenimo selektora

    4.11% (3)

Da li će se Srbija plasirati na Evropsko prvenstvo?

Rezultati

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC