• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković pričao o Kataiju pred Hofenhajm: Ne želim da uzimam bilo kakav rizik!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković govorio je o predstojećoj utakmici sa Hofenhajmom.

 Dejan-Stankovic-Hofenhajm-Aleksandar-Katai-povreda Izvor: YouTube/FK Crvena zvezda

Posle odigranog "večitog derbija" Crvena zvezda prilično istrošena ulazi u meč Lige Evrope sa Hofenhajmom, a šef struke crveno-belih Dejan Stanković je tu situaciju video i sa pozitivne strane. 

"Iza nas je jaka utakmica, što je i dobro da smo odigrali jaku utakmicu pred ovakav meč. Ima malkice umora i lakših stvari, ali nije ništa strašno. Spremni smo za sutra, nema mnogo dilema ko će izaći i siguran sam da će oni koji budu izašli odraditi posao na pravi način", rekao je Stanković.

Možda će vas zanimati

On je naglasio da je ekipa Hofenhajma skautirana i da njegov tim zna odakle vreba opasnost.

"Poznajemo dobro ekipu Hofenhajma koja igra jedan lep i ofanzivan fudbal. Oni su dosta brzi u ofanzivnoj tranziciji. Moramo voditi da ne ostavljamo te "glupe lopte" na sredini terena gde mogu da nas kazne.  Možda bude malo promena, ali sada ne mogu ništa više reći o tome", dodao je Stanković i nastavio. 

"Kao i svi moramo i mi da se adaptiramo i navikavamo na novonastalu situaciju. Mi volimo da igramo fudbal i želimo da ga igramo, a ja uvek imam ideju da je fudbal za navijače i za pune stadione. To je trenutno nemoguće, ali ja se iskreno nadam da će se promeniti. Ja sam ubeđen da će se ovo takmičenje kao i sva ostala odigrati do kraja. Mi smo igrali "večiti derbi" pred praznim tribinama, i to nije bilo to", iskren je Stanković. 

Hofenhajm je prilično oslabljen pred ovaj meč neigranjem najboljeg napadača Andreja Kramarića.

"Znamo dosta o Kramariću, jedan fenomenelan igrač. Sigurno da će doista faliti, ali Hofenhajm ima zamene i igrače koji mogu da odgovore na poziv trenera i budu odlični za ovaj tim. Dobro smo se spremili, pretpostavljamo ko će igrati. Ko god da igra u napadu za Hofenhajm sigurno da je opasnost za naš gol", dodao je trener Crvene zvezde. 

Posle "večitog derbija" probleme sa umorom i povredom ima Aleksandar Katai. Da li će igrati?

"Kao što sam rekao i pre, sigurno da je derbi ostavio traga. Imamo još 24 sata. Bitno je šta će da kaže doktor, bitno je šta ću da kažem ja, jer imamo kalendar koji ne prašta. Do sledeće reprezentativne pauze imamo šest utakmica i ne želim da uzimam bilo kakav rizik. Naravno da je svaka sledeća najvažnija", rekao je Stanković.

Kao najveću prednost svog tima pred ovaj meč istakao je rasterećenost.

"Sutra mislim da Crvena zvezda nema pritisak moranja, što može da bude blaga prednost. To ne znači da ćemo spustiti gard, naprotiv. Znamo njihove kvalitete, to je ekipa koja dosta dobro stoji na terenu, dosta dobro ulazi u igru. Njihove ofanzivne tranzicije su sjajne,  što se moglo videti u meču protiv Bajern Minhena kako su ih kaznili na nepažnju, kada nisu dobro stajali iza lopte, Probaćemo da sve ono što im je dobra strana neutrališemo. Tražiću od ekipe da slobodno igra jer nemamo taj ogroman pritisak moranja", zaključio je Stanković.

Za kraj se zahvalio navijačima na podršci i istakao da će i na ovom meču biti mladih fudbalera na terenu. 

"Sigurno da će biti mladih na terenu, zašto ne bi bilo. Uvek ih je bilo od kada sam ja tu. Zajedno sa klubom sam napravio strategiju kako to treba da izgleda Crvena zvezda u budućnosti. Za naše navijače uvek jedna poruka - hvala im na podršci, hvala im što su uvek uz nas. Iako su prazne tribine mi osećamo podršku."

(mondo.rs)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC