• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Svi kukaju, imaju iste probleme, a svi ćute": Žarko Paspalj o "sprdnji" FIBA i savezima!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Oni dođu i odigraju pošteno. Bili su neuigrani, ali kako mogu da se uigraju sa jednim i po danom priprema i tri treninga?".

 zarko-paspalj-kosarkaska-reprezentacija-srbije-fiba-sprdnja Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Srbije skoro da se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo 2022. godine, ali je bilo mnogo muka, pa je tako iz novembarskog prozora jači utisak ostao poraz od Švajcarske u poslednjoj sekundi nego pobeda nad Finskom.

Istrpeli su mnogo kritika naši igrači, ali da li je sva krivica baš na njima i selektoru? Igrali smo sa timom koji nikada nije bio zajedno, a jedva da su odradili nekoliko treninga.

Možda će vas zanimati

"Tako je, kako je. Meni sve ovo izgleda kao problematika košarkaške organizacije, a manje igre i igrača", kazao je legendarni Žarko Paspalj za "Večernje novosti".

"Ne samo nama, svima ide teško. Ali, za bitne stvari za koje se takmičiš mora da postoji adekvatna priprema. Sprdnja FIBA traje već tri-četiri godine.Nije mi jasno da se nijedan savez u Evropi nije pobunio i rekao da to ne valja i da ne treba tako da se radi, svi kukaju, svi imaju iste probleme, ali svi ćute", izrazio je nezadovoljstvo čuveni košarkaš.

Sukob između Evrolige i FIBA traje već nekoliko sezona, pa su tako nastale kvalifikacije usred sezone zbog kojih reprezentacije ne mogu da igraju u najjačem sastavu.

Na kraju će plasman na turnir izboriti drugopozivci, a na njemu igrati oni najbolji.

"Svaka im čast. Oni dođu i odigraju pošteno. Bili su neuigrani, ali kako mogu da se uigraju sa jednim i po danom priprema i tri treninga? Oni verovatno neće igrati na velikom takmičenju, ali su vrlo odgovorni za to da li ćemo se kvalifikovati za njega. I mislim da će nas ti časni momci kvalifikovati za Evropsko prvenstvo", dodao je Paspalj.

Izvor: MN PRESS

Čuveni košarkaš objašnjava da je Srbija sigurno u "pet-šest" ekipa na svetu, a mnogi smatraju da je razlog slabijih rezultata i slabije uporište domaćih igrača u najjačim srpskim klubovima.

Kakvi su rezultati Zvezde i Partizana u Evropi ove sezone?

"Šaroliko je. Ne kažem da je to loše, ali može da bude i bolje. Zvezda po svim parametrima ima kvalitetniji timo, ali njihov učinak nije adekvatan kvalitetu koji poseduje. Za Partizan ne bih znao šta da kažem.Očigledno je Trinkijeri imao neku magiju da drži igru Partizana na visokom energetskom nivou. Bilo je nekoliko interesantnih utakmica ove sezone, ali sve je još daleko od prološgodišnje igre", zaključio je Žarko Paspalj.

(MONDO/Večernje novosti)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC