• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radonjić zamislio novogodišnju želju: Emocije čuvam za slavlje na Malom Kalemegdanu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

"Sa zvezdašima imam jedan poseban odnos, koji se nije promenio ni u vreme dok nisam bio ovde", rekao je Dejan Radonjić.

 dejan-radonjic-kk-crvena-zvezda-novogodisnji-intervju-mali-kalemegdan Izvor: MN PRESS

Crnogorski stručnjak Dejan Radonjić vratio se u Crvenu zvezdu prošle nedelje. Ostavio je dubok trag, postao najtrofejniji trener u istoriji kluba, navijači su ga zavoleli, pa otud i ne čudi što je u javnosti zavladalo toliko oduševljenje zbog njegovog povratka.

Možda će vas zanimati

Prošle su tri i po godine otkako je napustio Mali Kalemegdan, pa se posle epizode u Bajernu vraća na mesto uspeha na kom oseća izvanrednu energiju.

"Uvek je dobar osećaj kad si na mestu gde te cene i poštuju", kazao je Dejan Radonjić na početku intervjua za novogodišnje izdanje "Sportskog žurnala".

"Potpuno je jasno da sva koncentracija mora da bude usmerena na rad koji je neophodan kako bismo postigli ono što želimo. Obaveze su toliko velike da jednostavno ne postoji prostor da se sagleda bilo šta drugo. U veoma kratkom roku, neophodno je napraviti seriju analiza i razgovora, a zatim sve te podatke staviti u službu tima".

"Uz sve to, iskren da budem, nisam imao vremena da razmišljam o bilo čemu drugom. Emocije čuvam za kraj. Nadam se ponovo, za neko novo slavlje na Malom Kalemegdanu".

Radonjić poručuje da mu "pažnja i podrška prijaju", posebno jer zna da dolaze kao plod velikih uspeha, ali isto tako dodaje da razume da to znači i dodatnu obavezu u budućnosti.

"Sa zvezdašima imam jedan poseban odnos, koji se nije promenio ni u vreme dok nisam bio ovde. Veza koju smo izgradili kroz godine radosti, toliko je jaka da nije, niti će zavisi od toga da li sam u Zvezdi ili ne...", naveo je Dejan Radonjić.

Izvor: MN PRESS

Novi trener Zvezde ističe da "odluka nije bila laka", a da poziv crveno-belih čak i nije očekivao. Dodaje da nije bilo prostora da se previše razmišlja, ali je brzo izvagao i doneo odluku da se vrati.

"Sigurno da je prednost što se nas dvojica (Nebojša Čović i on, prim. aut.) dobro poznajemo. To nam je znatno olakšalo razgovore i konačan odgovor, a sigurno i da će isti efekat imati i na veliki rad koji nas čeka. Zajedno smo napravili toliko dobrih i za mene, nezaboravnih stvari, to će nam i sada mnogo značiti u želi da i ovoga puta uradimo sve ono što se od Zvezde očekuje, a to su trofeji", kazao je Radonjić i dodao da će mu biti potrebno dosta treninga da ekipu dovede na nivo koji želi.

"U ovom malom manevarskom prostoru koji imamo, potrebno je da igrači, koliko je to moguće, prihvate moj način razmišljanja. S obzirom na to da sam došao na već formiran tim, moraću da napravim određene adaptacije, što je sasvim normalno. A, onda ćemo vremenom pokušati da što pre dostignemo željeni nivo", dodao je trofejni trener.

Govoreći o ciljevima, kazao je da je to naravno osvajanje ABA lige, ali poručuje da je liga "dosta neizvesnija nego ranije". Poručuje da potpuni fokus mora da bude na ABA ligu, pošto u svakom drugom slučaju mogu da dođu u nezavidnu situaciju.

Izvor: MN PRESS

"U ovom trenutnku je više nego jasno da će borba za plej-of biti veoma neizvesna. Više ekipa je pokazalo da ima kvalitet da se tu nađe", označio je Radonjić.

Prvi čovek kluba Nebojša Čović nedavno je rekao da Zvezda ne odustaje ni od TOP8 Evrolige...

"Na sredini smo sezone, do kraja ligaškog dela ima još 17 mečeva, ali treba biti realan - zaostatak je veliki. Ipak, ta realnost naravno ne sme ništa da promenu u našem pristupu. Svaki meč moramo da iznesemo maksimalno ozbiljno i odgovorno, sa željom da pobeđujemo i rastemo. Da bi nešto ostvario u to moraš da veruješ. Ipak, idemo od meča do meča i - videćemo kako će se situacija razvijati. Ali, zna se šta je prioritet nad prioritetima. To je dovesti ekipu do nivoa da osvoji ABA ligu", zaključio je Dejan Radonjić na kraju razgovora.

(MONDO/Sportski žurnal)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC