• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Igosi" u Turskoj na korak od istorijskog uspjeha: Dva scenarija za plasman u Top 16 FIBA Lige šampiona!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Košarkaši Igokee u utorak uveče (18.30) gostuju Turk Telekomu u posljednjem kolu grupne faze takmičenja za plasman među 16 najboljih ekipa FIBA Lige šampiona.

 Turk Telekom - Igokea, najava posljednjeg kola FIBA LŠ, izjava Dragan Jović, Darko Talić Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Dva scenarija vode izabranike Dragana Bajića do istorijskog uspjeha.

Prvi je da "igosi" večeras u Ankari zabilježe pobjedu protiv "rasterećenog" domaćina, koji je već osigurao prolaz u dalje takmičenje iz Grupe G, a drugi je da francuski Limož zabilježi trijumf protiv Hapoela iz Jerusalima, pa bi Igokea i sa porazom osigurala Top 16.

Možda će vas zanimati

Bez obzira kako se rasplete posljednje kolo grupne faze, Bajić je više nego zadovoljan ostvarenim u debitanstskoj sezoni FIBA Lige šampiona.

"Gledajući naš bilans, mislim da možemo biti itekako zadovoljni. Ambicije su bile da se plasiramo u grupnu fazu, što smo ostvarili i uspješno prošli kvalifikacije, a samim tim smo kroz takmičenje u grupi jednog favorita eliminisali (Limož) i da imamo mogućnost da se plasiramo u narednu rundu je sjajna stvar", rekao je Bajić za banjalučki "EuroBlic".

O Turk Telekomu je govorio u superlativu.

"To je skup jako dobrih stranih igrača, koji imaju i NBA iskustvo uz jako dobre turske košarkaše. Moraćemo da budemo na visokom nivou tokom svih 40 minuta jer svaki momenat nepažnje taj tim može da kazni. Vjerujem u moj tim i puni samopouzdanja ćemo igrati u Turskoj, a ako se ukaže i promil šanse, siguran sam da ćemo je iskoristiti", dodao je trener Igokee.

Plejmejker Aleksandrovčana Darko Talić smatra da bi pobjeda nad turskim timom bila ostvarenje sna.

"Čeka nas izuzetno teška utakmica, možda i najteža do sada, jer smo pod određenim psihološkim pritiskom budući da pobjedom nastavljamo takmičenje u FIBA Ligi šampiona, što bi bio nestvaran uspjeh za nas i ostvarenje sna. Najbitnije je da prolazak dalje držimo u našim rukama i sada sve zavisi od nas, pa se nećemo opterećivati ishodom utakmice u Limožu", rekao je Talić za "Glas Srpske".

Prema njegovom mišljenju, bez obzira na činjenicu da je Turk Telekom već osigurao prolazak dalje, neće biti opuštanja.

"Domaćin sigurno želi da nam se revanšira za poraz u Laktašima, što im je jedini neuspjeh do sada. S druge strane, moramo ponoviti igru koju smo tada prikazali na našem terenu jer samo tako možemo do novog iznenađenja. Ove sezone odigrali smo dosta dobrih utakmica, ali ta je bila najbolja, jer smo izuzetnu napadačku ekipu limitirali na 66 poena. Znamo šta nas sada čeka i neće biti ni slično kao u prvom meču, ali nismo krenuli na put da se predamo unaprijed već da ostvarimo pobjedu", dodao je plej "igosa".

FIBA LIGA ŠAMPIONA

GRUPA G (18.30)

Limož - Hapoel
Turk Telekom - Igokea

TABELA: Turk Telekom 9, Igokea 8, Hapoel 7, Limož 6.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Polp

Pobijediće i biće prvi u grupi

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC