• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svaka čast Ognjenu Jaramazu! Puna Arena skandirala ime heroja pobjede Srbije - i saigrači su ponavljali!

Autor Dragan Šutvić

Srbija je pobijedila Grčku, a junak iz sjenke bio je Jaramaz koji je nadomjestio povredu Vasilija Micića.

 ognjen jaramaz heroj pobjede srbije protiv grčke  Izvor: MN PRESS

Srbija je ostvarila veliku pobjedu protiv Grčke, ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo 2023, a ogromne zasluge za to ima plejmejker Ognjen Jaramaz! Vasilije Micić povrijedio se u prvom dijelu meča, morao da ode u svlačionicu na ramenima saigrača, a onda je borbeni plejmejker Srbije ušao sa klupe i dao veliki doprinos trijumfu. Toliki da su ga saigrači hvalili!

Svi do jednog su u izjavama po završetku susreta u prvi plan isticali košarkaša minhenskog Bajerna, a krcata "Arena" skandirala je njegovo ime. Njegova energija, smirenost i donošenje pravih odluka u bitnim trenucima i te kako su uticali na konačan ishod. Na pravi način zamijenio je povrijeđenog Vasu i pokazao i Pešiću i saigračima da mogu ozbiljno da računaju na njega.

"Povreda Micića jeste problem, ali je Jaramaz odigrao sjajno poslije toga. Kontrolisao je meč, diktirao ritam, ako nastavi da igra ovako nećemo imati problema", hvalio je Nikola Jokić svog sunarodnika, a kada tako nešto kaže dvostruki uzastopni MVP NBA lige onda to ima dodatni značaj.

Tražio je selektor Pešić pravu kombinaciju, kada je Jaramaz u drugom dijelu odmarao, odgovornost je morao da preuzima Marko Gudurić. Bio je i on važan faktor u trijumfu srpskog tima, ali je i as Fenerbahčea nizao pohvale na račun Jaramaza. Potpuno zasluženo.

"Svaka čast Jaramazu na načinu na koji je iznio utakmicu poslije Vasine povrede, svaka čast svim momcima zaista. Čuli ste muk dvorane kada se Micić povrijedio, svi su bili zabrinuti, Nedović je takođe povrijeđen, tako da još jednom svaka čast Jaramazu, moram da ga izdvojim i pohvalim. I ja sam igrao na toj poziciji poslije 15 godina, ne znam ni sam koliko je prošlo. Nadam se da Vasa nije teže povrijeđen", poručio je Gudurić.

Pohvale je Ognjen dobio i od selektora reprezentacije. Popularni Kari je takođe hvalio srpskog košarkaša baš kao i njegovi saigrači. Posebno je istakao njegovu odličnu saradnju i komunikaciju sa saigračima. Prije svih sa Jokićem i Lučićem. Svi oni zajedno donijeli su veliki uspjeh ekipi.

"Jaramaz je i prije nego što se Vasa povrijedio odigrao dosta dobro i samo je nastavio. Dao je neki koš, odigrao je neki dobar period. Izlazak Vase je za nas bio loš, takav igrač je za vrhunski rezultat nepophodan, a drago mi je što je ekipa podržala Jaramaza i njegova komunikacija je sjajna sa našim kapitenom Vasom i Jokićem i ponekada nije bitno šta mu selektor kaže", istakao je Pešić.

Ovako se Micić povrijedio:

A, jedan od junaka i senke i čovjek koji je imao ogromne zasluge za sve to bio je skroman. Ognjen nije želio sebe da stavlja u prvi plan. Čak suprotno, isticao je saigrače i nije htio previše da priča o sebi.

"Sama utakmica je za nas bila jako važna. Kada se Vasa povrijedio ostali smo sa kraćom rotacijom i okolnosti su bile takve da sam morao da preuzmem veću odgovornost nego do sada. Motivacija je i prije toga bila visoka, samo sam bio svjestan da smo izgubili jako važnog igrača i da moram da uradim nešto da nadomjestim njegov izostanak", zaključio je Jaramaz.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC