• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janis zbog zabrane iz NBA lige nije igrao za Grčku! Otkriveni svi detalji - Itudis dobio naredbu!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nije Janis Adetokumbo bio u timu za meč protiv Velike Britanije, a sada se zna i zašto.

 Janis-Adetokumbo-zbog-zabrane-Milvokija-nije-igrao-za-Grcku. Izvor: Profimedia

Janis Adetokumbo nije igrao za Grčku protiv Velike Britanije u trećem kolu grupne faze Eurobasketa.  Stiglo je objašnjenje da je u pitanju odmor i da je selektor Dimitris Itudis samo želio da ne umara dodatno svog superstara pred najvažnije utakmice. Međutim, ubrzo su stigle nove informacije koje govore drugačije.

Prema informacijama koje je objavio specijalizovani košarkaški portal "BasketNews" Milvoki je zabranio Janisu da igra četiri meča u pet dana kako bi se umanjile šanse za eventualnu povredu. Navodno je njegov NBA tim to zahtijevao od čelnika Saveza i selektor Itudis dobio je naredbu da ga odmori.

U ovom meču nije igrao ni Kostas Adetokumbo, pa je od braće na terenu bio samo Tanasis. Nije to uticalo na konačan rezultat, pošto su Grci opravdali ulogu favorita protiv Britanaca (93:77). Predvodili su ih Kostas Slukas (21, 5as) i Jorgos Papajanis (17, 6sk). S obzirom na zabranu koju ima postavlja se pitanje i da li će možda odmarati i protiv Ukrajine u utorak (17 časova).

Do kraja grupne faze takmičenja Grčka ima još dva meča, duel sa Ukrajincima, pa onda 8. septembra protiv Estonije. Zatim slijedi selidba u Berlin na završni dio takmičenja i tada će Janis sigurno igrati sve mečeve. Inače, zbog njegovog izostanka navijači u Milanu (Italija) bili su bijesni. Oko 5.000 ljudi je bilo na tribinama, a veliki broj njih je kartu kupio baš da bi gledao Adetokumba na terenu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC