• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da sam se ja pitao, moj sin bi igrao za Srbiju! Oglasio se otac velikog NBA talenta: Evo zašto je odbio "orlove"...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Deni Avdija je mogao da igra za Srbiju zbog oca Zufera, ali je izabrao da nastupa za Izrael. Poznato je i zbog čega...

 Deni Avdija mogao da igra za Srbiju, ali nije poslušao oca Izvor: MN PRESS

Košarkaška reprezentacija Izraela nije uspjela da se plasira u osminu finala Eurobasketa pošto je u odlučujućoj utakmici za plasman izgubila od domaćina Češke (88:77). I ovoga puta Deni Avdija, mladi košarkaš Vašingtona, predvodio je Izraelce pošto je "koketirao" sa tripl-dabl učinkom (12 poena, 11 asistencija i osam skokova), međutim mora se reći da šuterski (pet od 16) nije bio na nivou svojih prethodnih izdanja, vjerovatno jer se umorio jer je cijeli državni tim na njemu...

Da je izabrao da nastupa za Srbiju, što je mogao zbog korijena, vjerovatno bi bio u sastavu "orlova" i polako se spremao za Berlin, ali nije slušao savjet oca Zufera Avdije, nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde.

Zufer Avdija je u intervjuu za "Sport Klub" tokom Eurobasketa poručio da je njegova preporuka sinu Deniju, koji je 2001. godine rođen u Beit Zeri, bila da nastupa za reprezentaciju Srbije, međutim imao je svoje razloge zbog kojih se ipak odlučio da predstavlja Izrael.

"Da sam se ja pitao, preporučio bih mu da igra za našu reprezentaciju. Rekao sam mu: Imaš ovo i imaš ono. Ovdje ti je Svjetsko prvenstvo, gdje uvijek možeš biti u kombinaciji, imaš Evropsko gdje uvijek možeš biti u kombinaciji, Olimpijske igre, teško da ćeš ikada sa Izraelom igrati OI. Ali, Deni je rođen tamo, od malena je igrao sa svojim drugarima. On je rastao tamo, tu je i vojska koju bi trebalo da odsluži", rekao je Zufer Avdija i dotakao se glavnog razloga za odbijanje Srbije.

"Igranje za reprezentaciju mu je omogućilo da skrati vojni rok. Inače, morao bi da služi tri godine, pa ne bi mogao ni da se odazove reprezentaciji Srbije. Ali, on je u startu odlučio, imao je 17 godina kada je donio odluku. Ja sam lično bio za jedno, ali on za drugo."

Pogledajte

00:45
Deni Avdija
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Deveti pik za NBA drafta 2020. godine ponosan je na svoje srpske korijene i pokazao je "trobojku" kada ga je izabarao Vašington, mada ističe da ne priča najbolje srpski jezik...

"U krvi ima mnogo više našeg, i motivaciju, ludilom nervozu, to je strašno! Ima tu i jevrejskih stvari, ali više je pokupio od mene nego od majke. Ponašanje, priča, hodanje, vožnja automobila, odmah vidiš da je naš. Hrana, psovke, tu ima mnogo više balkanskog. Ne vidim šta je dobio odrastanjem u Tel Avivu, čak i muziku našu sluša", zaključio je Zufer Avdija.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC