• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skariolo hvalio Grobare i objasnio sve o Teodosiću: Željkov Partizan razbio Virtus, Italijan zna zašto!

Autor Haris Krhalić

iskusni italijanski stručnjak na konferneciji najviše pričao o srpskom plejmejkeru koji još ulazi u ritam utakmica.

 Skariolo o porazu od Partizana Izvor: YouTube/BC Partizan TV/Printscreen

Košarkaši Partizana upisali su prvu pobjedu u novoj sezoni Evrolige i to nestvarnom partijom protiv Virtusa. Tim Serđa Skariola demoliran je u Beogradskoj areni, a stručnjak koji je prije samo nekoliko nedjelja osvojio Evropsko prvenstvo sa Španijom bio je potpuno nemoćan. Sa klupe je pratio bolan poraz svog tima, a četvrtu dionicu iskoristio je da "isprazni" klupu kako mu se neki od najbitnijih igrača ne bi bespotrebno umarali u izgubljenom meču.

To je i sam proiznao na konferenciji, gdje je govorio i o snazi koju su navijači večeras dali crno-bijelima. Partizan je od samog starta susreta krenuo silovito, a u takvom okruženju Virtus je veoma brzo izgubio konce!

"Prvo hoću da čestitam Partizanu na pobjedi pred 16.000 navijača koji su bili jako bitni u ovom meču. Terali su svoje igrače da igraju još bolje. Sigurno je da su igrali jače od nas, prva četvrtina je sve riješila, pogotovo igra Nanelija i Madara koja je bila skoro nezaustavljiva za nas. Ta razlika iz prve četvrtine je bila odlučujuća. Mi smo se borili u drugoj i trećoj četvrtini, a u četvrtoj sam riješio da ne zamaram moje veterane, da prihvatim da je Partizan bolji tim", ispričao je Skariolo.

Iskusni trener zatim je govorio o svom timu, uz poseban osvrt na Miloša Teodosića. Srpski bek je dugo bio povrijeđen, propustio je čitave ljetnje pripreme, a tek nedavno se vratio na parket. Zbog toga je odigrao meč ispod nivoa na koji je navikao ljubitelje košarke u Evropi, pa je Skariolo morao da objasni šta se tu zapravo dogodilo.

"Uvijek postoji nekoliko razloga za poraz, ali moram da čestitam Partizanu na sjajnoj igri. U isto vrijeme mislim da iako kasnimo sa uigravanjem tima, sa nekoliko igrača van forme i sa Šengelijom van tima mislim da smo mogli da odigramo bolje. Mogli smo više da se borimo, da bolje selektiramo naš šut, da izbegnemo većinu izgubljenih lopti u prvom poluvremenu... Ali mislim da smo neke greške napravili bez potrebe. Znate da je Miloš propustio cijelo ljeto i cijele pripreme, tako da prije nego što je prošle nedjelje igrao prije toga je igrao u junu i to je za veterana mnogo vremena da bude neaktivan bez ritma utakmica. Ne mogu da kažem kada će se vratiti u najboljoj formi. Mislim da već sada može da nam da dobre minute. Mislim da inače nećemo da ga koristimo 30 minuta po meču, to nije njegova uloga, njegova pozicija. Moramo da iskoristimo njegov izuzetno veliki košarkaški IQ na najbolji način. Duga je sezona sa mnogo utakmica, ne možemo da ga preopteretimo i da rizikujemo povredu", zaključio je Skariolo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC