• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gudurićeva trojka odlučila dramu! Marko je spriječio čudo Evrolige - Fenerbahče sam na vrhu tabele!

Autor Haris Krhalić

Valensija bila nadomak senzacije, ali je Fenerbahče ipak pobijedio.

 Fenerbahče Valensija Evroliga Izvor: MN PRESS

Fenerbahče je pobijedio Valensiju u uzbudljivoj utakmici (79:77), spriječivši goste da naprave čudo u završnici. Marko Gudurić dao je odlučujuće poene za turski tim - trojku za velikih 76:70 na pola minuta prije kraja, a onda i slobodno bacanje za konačnih 79:77, poslije čudesne reakcije Španaca u posljednjih 14 sekundi.

Fenerbahče je vodio 78:72, a onda je Valensija trojkom Bojana Dubljevića prepolovila tu prednost (78:75), pa kaznila izgubljenu loptu Skotija Vilbekina (78:77), ali više od toga nije mogla. Gudurić je četiri sekunde prije kraja izveo dva slobodna bacanja, iskoristio prvo, a šut Valensije za pobjedu sa pola terena nije bio precizan. Gađao je Ćavi Lopez-Arostegi, ali je pogodio samo tablu i tu je bio kraj.

Fenerbahče je ovim trijumfom popravio svoj skor na 4-0 i prvi je evroligaš koji je stigao do četvrtog trijumfa. Sa druge strane, Valensija je u grupi timova koji imaju skor 1-3. Nakon demoliranja Virtusa u Štark areni, od četvrtka je u toj grupi i Partizan, dok je Bajern zahvaljujući Biliju Beronu ostao na 0-4 i sa tim skorom dolazi sljedeće nedjelje u Beograd, na gostovanje Crvenoj zvezdi u "Pioniru".

Fenerbahče Valensija
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball

  • FENERBAHČE: Motli 16, Birsen, Hazer, Vilbekin 20, Edvards 2, Mahmutoglu, Hejs-Dejvis 17, Pjer 2, Džekiri 2, Gudurić 10, Buker 2, Kalates 8
  • VALENSIJA: Harper 5, Klaver 7, Puerto 7, Prepelič 4, Pradilja 3, Lopez-Arostegi 5, Džons 16, Van Rosom 10, Radebo 2, Dubljević 13, Himenez, Aleksander 5.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC