• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Moraju stranci da nauče srpske pjesme! Anđušić napravio šou poslije pobjede, pa poručio: Radim ono što najbolje znam!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Danilo Anđušić pričao je sa srpskim novinarima poslije pobjede protiv Virtusa.

 Danilo-Andjusic-izjava-poslije-Virtusa Izvor: MN PRESS

Partizan je slavio pred punom Arenom, prekinuo je loš niz, upisao prvi evroligaški trijumf i želi da nastavi u tom ritmu. Virtus je savladan (90:62) i za razliku od nekih prethodnih mečeva, u ovom nije bilo problema. Prednost koju je srpski tim stekao na startu znao je da sačuva. Nije bilo "štucanja" niti je rivalu data šansa da se eventualno vrati u meč. Skoro savršenih 40 minuta za tim Željka Obradovića.

Danilo Anđušić ponovo je imao veliku ulogu u tome, dao je 14 poena, tri trojke iz četiri pokušaja i bio je odlično raspoložen po završetku susreta. U svlačionici su se slušali neki domaći hitovi, a prvo je otkrio da je baš on "krivac" za izbor muzike. "Ko je puštao Milicu Pavlović? Ja sam. Da promijenimo muziku, da naučimo Amerikance našu, dobro im ide. Ne bune se", nasmijao se Anđušić na početku razgovora.

Potom je tema vraćen na košarkaške okvire i ono što se dešavalo na samom parketu. "Odigrali smo sjajnu utakmicu, svih 40 minuta, prije svega u odbrani. Ne treba očekivati da ćemo svaki meč dobiti sa ovolikom razlikom, Virtus je bolji nego što rezultat pokazuje. Nismo im dali šansu da se vrate. Ovo je važna pobjeda da se malo 'očepi' i da dođemo u pobjednički mentalitet u Evroligi. Idemo dalje, čeka nas još mečeva", počeo je Anđušić.

I protiv Armanija i sada je pokazao svoje šuterske sposobnosti. "Morao sam da namjestim nišanske sprave za ove dvije utakmice. Trudim se da pomognem timu, da radim ono što najbolje znam, tako je bilo i sada, ostvarili smo vrlo važnu pobjedu".

Najefikasniji akter meča bio je Džejms Naneli sa 20 poena (4/6 za tri). "Svi znamo kakav je Naneli igrač i na kom nivou igra, ne treba da trošim riječi na njemu, nije zaboravio da igra košarku, pokazao je kako zna i umije da igra, biće još bolji, kao i svi kako vrijeme bude prolazilo."

Priznao je i Danilo da je osjetio olakšanje zbog prvog trijumfa u elitnom takmičenju. "Pao nam je kamen sa srca, znali smo da moramo da pobijedimo i da uhvatimo priključak. Jeste tek početak sezone, ali smo znali da ovaj meč može da nas podigne, imamo meč sa Žalgirisom kod kuće u Evroligi, pa je ovo dobra uvertira. Možda zvuči kao kliše, ali sam zahvalan navijačima, rijetko ko ima ovakvu podršku u Evropi. Nadam se da će ih biti još više"

Pogledajte

03:35
Danilo Andjusic izjava
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić
Izvor: MONDO/Nemanja Stanojčić

Na kraju je otkrio i kako se trudi da strancima u timu približi Partizan, istoriju i sve o klubu. "Tokom cijelih priprema smo pričali, svi su čuli o istoriji, Partizanu, igračima. Trudili smo se da im približimo svima ovo, koliku odgovornost nosi ovaj dres, posebno u Srbiji gdje ovoliko ljudi prati i navija za Partizan. Trudimo se da im objasnimo, vide i oni to sa punom dvoranom", zaključio je Anđušić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC