• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je najveća NBA nada i odbio je Ameriku da bi igrao u Evropi: Na Eurobasketu srušili Srbiju, sad dobijaju pojačanje!

Autor Haris Krhalić

Paolo Bančero ne želi da igra za SAD, njegovo srce je uz Italiju!

 Paolo Bančero će igrati za Italiju Izvor: Profimedia

Italija dobija još jedno NBA pojačanje! Nakon što je dok je nastupao za Golden Stejt Niko Menion riješio da zaigra za reprezentaciju zemlje svog porijekla, sada je i prvi pik na ovogodišnjem draftu Paolo Bančero otkrio da će u narednim godinama biti član selekcije "azura".

On je već u procesu dobijanja italijanskog pasoša, a kakvo će to pojačanje biti za Italijane govori i njegov sjajan početak NBA karijere. Za sada prosječno bileži 22,7 poena, 7,9 skokova i 3,9 asistencija po meču. A Italijanima će Bankero igrati kao domaći, a ne naturalizovani igrač!

"Kada sam imao 16 godina italijanski savez je kontaktirao mog oca. Pitali su da li imam italijanske korijene, da li mogu da dobijem državljanstvo. Tata im je rekao da mogu i tada je cijeli proces počeo. Doletio sam u San Francisko, mnogo puta sam bio u italijanskoj ambasadi, imali smo neke sastanke i dobio sam italijanski pasoš", otkrio je Bančero.

Mladi 19-godišnji krilni centar nikada nije posetio zemlju svog porekla, ali planira da to uradi. 

"Planiram da igram za nacionalni tim Italije. Nisam siguran kada, nisam još uvijek bio tamo, ali to koliko ljubavi dobijam odande je nevjerovatno. Ne mogu da sačekam da odem u Italiju", rekao je on i objasnio odakle potiču njegovi italijanski korijeni:

"Sa strane mog tate imam Italijane. Njegov pradeda, a moj čukundeda je rođen u Italiji i on se doselio u Sijetl i zasnovao porodicu ovdje. Tako da je deda mog oca iz Sijetla i ima italijanske korijene. Znate, uvijek sam se pitao kada sam odrastao zašto mi je ime Paolo, toliko drugačije od ostale djece. Otac mi se zove Mario, stric Anđelo, drugi stric Armando, brat Đulio i kada sam malo porastao objasnili su mi da imam italijanske korijene."

Upitao ga je voditelj podkasta, mladi NBA košarkaš RJ Hempton da li bi prihvatio poziv Amerike.

"Nikada nisam bio dio nacionalnog tima Sjedinjenih Američkih država i ne planiram, sada sam sa Italijom", jasan je bio Bančero. 

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC