• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Čikago došao kao "novi Džordan", sad ga hapse svakog mjeseca!

Autor Dragan Šutvić

Bivši NBA košarkaš Ben Gordon ponovo je uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

 ben gordon ponovo uhapšen  Izvor: Profimedia

Bivši košarkaš Čikago Bulsa Ben Gordon (39) uhapšen je pod optužbom da je prebio dvojicu radnika obezbjeđenja u jednom Mekdonalds restoranu u Čikagu. On je navodno napravio haos usred noći (u 3.28 časova), kada je policija intervenisala jer je udario 29-godišnjeg muškarca i oborio ga na zemlju. Potom je njegovog mlađeg kolegu (21) gurnuo i takođe ga oborio na pod. Obje žrtve su odbile ljekarski pregled, a Gordon je priveden, pa pušten.

Bivši NBA bek bio je hapšen i u oktobru, na jednom aerodromu u Americi, nakon što je udario svog 10-godišnjeg sina dok su se ukrcavali na let za Čikago. Tokom tog hapšenja povrijeđena su dva pripadnika policije Njujorka i Nju Džersija.

Gordon je i prije toga hapšen zbog aktiviranja protivpožarnog alarma u svojoj zgradi u Los Anđelesu, a iste, 2017. godine, optužen je da je izvršio pljačku u stanu menadžera u kompleksu zgrada u kojima je stanovao. S obzirom na to da je postigao poravnanje sa oštećenima u ta dva slučaja, on nije bio osuđen i optužbe su povučene.

Gordon je bio veliki talenat početkom 21. vijeka, u NBA ligu je stigao kao NCAA šampion, a potom je u dresu Čikago Bulsa 2005. proglašen za najboljeg "šestog" igrača lige. Poslije odlaska iz Bulsa 2009, nosio je dres Detroita, Šarlota, Orlanda i Teksas Ledžendsa, razvojnog tima Dalasa, u kojem je 2017. pokušao da "oživi" karijeru sa 34 godine.

S obzirom na to da su ga Čikago Bulsi 2004. odabrali kao trećeg "pika", kao i Majkla Džordana 20 godina ranije, neizbježna su bila poređenja njihovih talenata i uspejšnih koledž karijera prije dolaska u NBA.

"Čovjek sam koji daje veliki značaj brojevima. Prije drafta nisam imao pojma da će me odabrati kao trećeg. Mislio sam da ću 'otići' negdje između 7. i 12. 'pika'. Kada se bližio početak drafta, počeo sam da razmišljam o tome da bih mogao da završim u Bilsima i tada sam krenuo da gledam brojeve. Majkl Džordan je bio draftovan od strane Bulsa kao treći – baš kao ja", rekao je on tom prilikom.

Iako je zaista pomogao Bulsima da prvi put od Džordanovog odlaska 1998. ostvare sezonu sa više od 30 pobjeda (47-35), kasniji razvoj Gordonove karijere ne dopušta bilo kakva poređenja.

Na draftu na kojem je odabran kao treći "pik", prva dva su bili Dvajt Hauard, bivši šampion sa Los Anđeles Lejkersima i Emeka Okafor, čija karijera je praktično trajala devet godina, iako mu je Šarlot 2008. dao do tada najveći ugovor u klupskoj istoriji - 72 miliona evra za šest sezona.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC