• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"TAKVA SU PRAVILA U DŽUNGLI, NE OTPISUJTE ZVIJER DOK JE ŽIVA": Španci slave Tavaresa - izvukao je Real iz PAKLA Beograda

Autor Dragan Šutvić

Čini se da u Španiji vlada optimizam nakon trećeg, a pred četvrti meč koji će se igrati na istom mjestu - u prepunoj Areni i pred navijačima Partizana.

 španski mediji o tavaresu  Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Košarkaši Partizana poraženi su od Reala (82:80) u trećoj utakmici četvrtfinala Evrolige, a Madriđani su u Beogradu preživjeli pakao - tvrde tamošnji mediji! Relevantna "Marka", jedan od najčitanijih španskih medija, u tekstu koji je objavljen odmah nakon meča pisala je o atmosferi koja je vladala u Areni, ali i ulozi predatora koju jedan od najvećih evropskih klubova nije izgubio ni kada je dva puta poražen na svom terenu.

U tekstu pod naslovom "Epski Tavares gazi pakao i održava Madrid živim u Beogradu" uticajni španski lik prije svega hvali snažnog centra koji je bio presudan faktor u trećem meču serije. Valter Tavares se dovoljno oporavio od povrede, zauzeo je svoje mjesto u reketu i pokvario mnogo Partizanovih planova - bio je to njegov najbolji meč u seriji jer je i pod svojim i pod protivničkim košem radio ono zbog čega je već godinama najbolji centar Evrolige.

Bez Matijasa Lesora u timu Partizan nije mogao na pravi način da odgovori na gabarite Realovog košarkaša, pa je Tavares imao priliku da se "razmaše" u Beogradu. Vodio je svoj tim do trijumfa, a španski novinari tvrde da se u tim trenucima vidio instinkt koji Real Madrid nije izgubio ni pored dva poraza u Španiji.

"Po pravilima džungle, ne možete da otpišete predatora prije nego što stvarno bude mrtav", napisali su španski novinari nakon meča i tako željeli da istaknu veličinu Madriđana. Da je ranjeni lav najopasniji znali su i u Partizanu, ali "Kralj" - bilo da je onaj iz džungle ili neki "običan" iz objektivnih razloga nije mogao da padne u trećem meču. Za to će nova prilika biti u četvrtak uveče, kada će Partizan pojačan Matijasom Lesorom imati drugu šansu da obezbijedi kartu za F4 u Kaunasu.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC