• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos dobio "majstoricu"; GUDURIĆ DAO OSAM TROJKI I NE IDE NA FAJNAL-FOR - ostatak Fenera 0/15 za tri!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Poslije Barselone, Olimpijakos je "izvadio vizu" za fajnal-for Evrolige u Kaunasu.

 Olimpijakos pobijedio Fenerbahče i plasirao se na Fajnal for Evrolige Izvor: Profimedia/Stringer / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Olimpijakos se plasirao na fajnal-for Evrolige pošto je večeras savladao Fenerbahče pred svojim navijačima 84:72 (20:15, 24:18, 21:19, 19:20). Grčki klub je tako slavio 3:2 u seriji i potvrdio je prvo mjesto iz regularnog dijela sezone, dok Fenerbahče nije uspio da napravi veliko iznenađenje, čak iako je Marko Gudurić odigrao fantastičnu utakmicu i predvodio je svoj tim sa čak 26 poena. Ispostaviće se, to nije bilo dovoljno...

Gudurić je ubacio čak osam trojki (iz 12 pokušaja), ali njegovi saigrači ništa nisu mogli da pogode. Tako su svi ostali igrači Fenera koji su šutirali za tri poena - uspjeli sve da promaše (0/15). Sa takvom statistikom Fenerbahče zaista nije mogao da parira klubu iz Pireja koji je imao vrhunsku podršku navijača.

Jedini igrač Fenera koji je koliko-toliko pratio Gudurića bio je Motli (14 poena i četiri skoka), dok je još tek Edvards bio dvocifren sa 10. Što se tiče Olimpijakosa, ponovo je Kostas Slukas pokazao "klač" momenat. Ubacio je 22 poena, imao tri skoka i šest asistencija, dok nije iznenađenje ako kažemo da je uz njega odmah bio Vezenkov, možda i najbolji igrač Evrolige ove sezone. Bugarin je ubacio 17 poena i imao je još pet skokova.

Dodajmo i to da je iskusni Papanikolau zabilježio dabl-dabl sa 14 poena i 11 skokova, dok je Mekisik dodao 11. Olimpijakos je postao drugi učesnik fajnal-fora u Kaunasu pošto je prethodno to učinila Barselona, a u srijedu ćemo saznati još dva putnika za Litvaniju. Protivnik crveno-bijelih biće bolji iz duela Monaka i Makabija, a Katalonci gledaju meč Real Madrid - Partizan.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC