• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ispred Jokića uzeo MVP nagradu, a sad dobio i trenera za titulu! Bomba u NBA ligi, došao baš zbog Embida!

Autor Dragan Šutvić

Filadelfija ima novog trenera.

 filadelfija ima novog trenera  Izvor: Profimedia

Američki trener Nik Nurs preuzeo je Filadelfiju. Doskorašnji šef stručnog štaba Toronta, kojem je donio titulu, dogovorio se sa Siksersima i naslediće Glena Riversa, sa kojim slavna franšiza nije uspjela da napravi iskorak - kao ni sa njegovim prethodnicima.

"I Finiks i Siksers su pregovarali sa Nursovim agentom Endijem Milerom, ali na kraju ide u Filadelfiju, prije svega da bi trenirao MVP-a NBA lige Džoela Embida. Predsjednik i generalni menadžer Siksersa Deril Mori radio je sa Nursom, a i Nurs je stvorio dugačku istoriju tokom rada u Torontu i izgradili su rivalstvo. Nurs je bio tražen na "pijaci", a Siksersi su njegovim potpisom uspjeli da dovedu još jednog trenera osvajača titule, nakon što su prethodno sarađivali sa Dokom Riversom", objavio je najpouzdaniji NBA novinar Edrijan Vojnarovski.

Nevjerovatno zvuči, ali tako velika franšiza kakva su Siksersi nije napravila zapažen rezultat u plej-ofu o kad je Alen Ajverson na svojim leđima nosio u velikom finalu protiv Lejkersa 2001. Od tog proljeća, "Fila" nije prošla polufinale konferencije, a tu nije pomogao ni Džoel Embid, koji igra u ekipi od 2016. i za šest učešća u plej-ofu pobijedio je u samo pet serija. Da li će pod Nursom znati bolje?

Zanimljivo je to da je upravo novi trener Siksersa jedan od najvećih razloga zašto Filadelfija nije ušla u finale konferencije kad mu je bila jako blizu, 2019. Tada je izgubila od Toronta u "majstorici" košem Kavija Lenarda, nakon što je lopta nezaboravno igrala po obruču, pa prošla kroz njega. Naredni put nakon toga Filadelfija je bila blizu da preskoči drugi stepenik u ljeto 2021, u sedmom meču serije protiv Atlante, ali je tada Ben Simons bio tragičar, a Embid ga je javno kritikovao - kao što je MVP i ove sezone kritikovao saigrače zbog neuspjeha protiv Bostona. Nurs će sada učiti i Embida i ostatak tima kako se igra pobjednička košarka i u plej-ofu, što Siksersi decenijama ne znaju.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC