• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bogdan pokazao ko je gazda, a to niste vidjeli u prenosu! Udario na Litvanca pa digao Jovića - e, to je kapiten!

Autor Nikola Lalović

Koliko god ste mogli da vidite u prenosu da je Bogdan Bogdanović odigrao sjajan meč, tek je sa lica mjesta moglo da se vidi kakav je on lider! Od izvještača MONDA sa Mundobasketa Nikole Lalovića

 Bogdan pokazao ko je gazda, a to niste vidjeli u prenosu! Udario na Litvanca pa digao Jovića - e, to je kapiten! Izvor: Kurir/Dado Đilas/MN Press

Srbija je počistila Litvaniju sa parketa u četvrfinalu Svetskog prvenstva! Rezultat 87:68 govori dovoljno o tome koliko je naš tim bio dominantan, a svako ko je meč gledao bio je svjestan koliko je ekipa odigrala dobro.

Od samog početka se vidjelo da je energija u sastavu sjajna i da Srbija ide ka tome da odigra dobar meč, ali ovo što smo vidjeli je zaista bilo jako, jako blizu košarkaške perfekcije. Mnogo toga se vidjelo na terenu, ali šta niste mogli da vidite u prenosu? Mnogo toga!

BOGDAN DOŠAO DA POKAŽE KO JE GAZDA!

Bogdan Bogdanović je od početka utakmice pokazao da je došao da riješi ovaj meč. Na kraju je završio sa 21 poenom, 4 asistencije i 3 skoka, ali mnogo više od rezultata impreisvno je bilo njegovo ponašanje na terenu. Kada je pogodio trojku na kraju druge četvrtine preko Ignasa Braizdekisa, vratio se u odbranu i namjerno ga "čekirao" tijelom. Čisto da pokaže ko je gazda!

Nije samo to bio njegov uticaj na igru. Kada je Stefan Jović promašivao trojke ohrabrivao ga je kapiten Srbije, a kada je pogodio prvu za 62:48 plej Srbije je burno proslavio. Prvi mu je pritrčao Bogdan i zajedno su proslavili pogodak nekim pozdravom koji su sami smislili. Uzeli su Litvanci tajmaut, a onda je Jović iz koraka unazad pogodio trojku iz ćoška.

Nije nam loš kapiten, šta kažete?

PEŠIĆ BIJESAN KAO NIKAD!

Kada je na Srbija propustila da postigne lake poene i Nikola Jović je udario loptu nogom u napadu Litvanci su uspjeli da postignu poene u kontri za 42:36. Odmah je zvao tajmaut selektor Srbije, ali... Nismo ga nikada vidjeli ovako bijesnog!

Bio je crven u licu, vikao je i mahao pesnico... Jako ga je naljutila ovakva dekoncentracija njegovog tima. Očigedno je ovakva reakcija upalila i vidjeli smo koliko je naš tim kasnije odigrao bolje.

LAKTOVI U GRLO!

Izvor: Profimedia

Jako, jako prljavo su igrali Litvanci. Nije im suđeno mnogo faulova, ali su kod svakog prodora, kod svakog prodora, kod svakog kontakta sa srpskim igračima gledali da udare protivničkog igrača, da ga zakače, da "podijele" po neki lakat... Margiris Normantas nikako nije uspevao da se odvoji i da dođe u poziciju da bude sam, a jednom je čak njegov lakat završio u grudima Bogdana Bogdanovića. Ni to im nije uspjelo, kao ni pokušaji Normantasa da raskrvari Avramovića nekoliko puta...

SVE PRŠTI!

Izvor: Kurir/ Dado Đilas

Navijaći su bili spremni, pa smo čuli čuveno: 'Aleeeksaaa', sa tribina sat i po prije meča, a kada je poslije sjajne odbrane Gudurić pogodio trojku na 30:26 pokazao je pesnicu ka navijačima sa zastavama Srbije.

Dušan Ristić koji je i na ovom meču bio poslednji u rotaciji i odigrao je minut i po je prvi pritrčavao poslije tajmauta, a kada je Filip Petrušev postigao dvije vezane trojke za 82:57 Italija je pozvala tajmaut. A onda smo vidjeli spektakl na parketu ispred naše klupe - Aleksa Avramović i Nikola Jović su tako skočili na Petruševa da su ga iznenadili!

BORIŠA, BORIŠA!

Izvor: MONDO

Orilo se sa tribina "Mall of Asia" arene u nekoliko navrata. Vidjeli smo i transparent na gornjem redu tribina na kome je uz Borišinu sliku i srpsku zastavu pisalo: "Boriša, zajedno kroz život! Srbija je uz tebe!'

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC