• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dubai ulazi u ABA i Evroligu? Preuzima ih Svetislav Pešić, a pomaže i brat Novaka Đokovića!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prema tvrdnjama iz Španije Svetislav Pešić mogao bi da preuzme tim iz Dubaija koji će ući u Evroligu i igraće u ABA ligi...

 Dubai ulazi u Evroligu i ABA ligu i dovodi Svetislava Pesica Izvor: MN PRESS

Dubai ulazi u Evroligu, igraće u ABA ligi i trener ekipe biće Svetislav Pešić. Ovako, u kratkim crtama izgleda tekst specijalizovanog španskog portala "Encestando". Oni tvrde da je iskusni srpski stručnjak prvi favorit da sjedne na klupu tima iz Dubaija i da se spremaju nove velike promjene u elitnom takmičenju.

Nije novost da ekipa iz Dubaija hoće u Evroligu, o tome se priča već neko vrijeme, ali su se sada pojavile neke nove informacije o tome. "Tim iz Pariza i iz Dubaija želi u Evroligu. Dva podatka su ključna, jedan je da postoji prijedlog da tim iz Dubaija igra u ABA ligi, da postane dio tog takmičenja, da donese novac i da bude dio lige, pa da tako da igra u oba takmičenja", navodi se u tekstu.

Zatim sve to dodatno pojašnjavaju. "Druga stvar je to da je Dubai već izabrao trenera, a to je Svetislav Pešić, što nam je potvrđeno iz više izvora. Treba imati na umu i da je u Dubaiju bitan faktor Dejan Kamenjašević koji je igrao u Đironi sa samo 17 godina i još od tad zna Pešića. Tu je i još jedan čovjek, brat Novaka Đokovića, Đorđe. On takođe 'gura' tim iz Dubaija u Evroligu i sve to mogla bi da 'otključaju' velika finansijska ulaganja odatle."

Postoji i jedna začkoljica, a to je kako bi tačno ta dva kluba ušla u Evroligu. "Nije još odlučeno da li će Evroliga imati 20 ili će ostati na 18 timova. Ako ostane ovako, onda bi vjerovatno Valensija ispala, ali je tu i sastanak Evrolige koji treba da raspravi i stanje u vezi Makabija i rata u Izraelu. Ruski timovi su zbog toga izbačeni iz takmičenja", zaključuje se u tekstu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC