• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće najbolji evropski tim u istoriji i tri titule Evrolige: "Olimpijakos? Da budemo bolji 40 razlike"

Vlasnik Panatinaikosa hoće još tri evropske titule i da njegova ekipa razbija Olimpijakos.

 Dimitris Janakopulos o planovima Panatinaikosa Izvor: Twitter/dpg7000/printscreen

Vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos odlučio je prije nekoliko mjeseci da svoj tim vrati u vrh evropske košarke. Oteo je Ergina Atamana, dvostrukog šampiona Evrope sa ekipom Efesa, a zatim počeo da ispunjava želje turskog trenera - stizali su u Atinu iz Beograda Matijas Lesor, Luka Vildoza i Janis Papapetru, iz najvećeg rivala Kostas Slukas, iz NBA lige Huančo Ernangomez i Kendrik Nan... Okupljena je ekipa za velike domete, ali to nije dovoljno Janakopulosu.

Nakon što je njegov Panatinaikos po drugi put u grčkom prvenstvu savladao Olimpijakos, Dimitris je u intervjuu istakao šta želi od svojih igrača. Ne zanima ga samo pobjede nad najvećim rivalom - hoće da to bude ubjedljivo i hoće da Panatinaikos bude najbolji tim u istoriji evropske košarke, moćniji čak i od onog koji je predvodio Željko Obradović.

"Cilj mi je da napravim najbolji tim u istoriji evropske košarke", počeo je kontroverzni vlasnik Panatinaikosa i nastavio: "Želim PAO koji će da pobijedi Olimpijakos sa 40, ne sa pet razlike. Tim koji će da uzme sedmu, osmu i devetu evropsku titulu."

Prethodnih godina Panatinaikos nije imao velikih uspjeha i bio je u sjenci Olimpijakosa, ali je Janakopulos riješio da to promijeni. Smatra da njegova ekipa ne može u potpunosti da preuzme primat u grčkoj košarci jer delegiranje sudija odgovara crveno-bijelima, koji su uticajniji u košarkaškom svijetu.

"Sve smo pokušavali posljednjih godina da bismo bili najbolji. Sada idemo u svaki naredni meč sa ljubavlju i podstrekom. Naravno, moram da kažem da nema mjestu za nasilje i uvijek ćemo biti protiv toga. A, šta oni čelnici lige rade? Stavljaju dvojicu sinova bivših sudija, Picilkasa i Simeonidisa, plus Caruhu, njihovu omiljenu ćerku. A, svi znamo zašto je ona omiljena ćerka. Nju šalju da sudi svaki zanimljiv meč", istakao je Dimitrs i dodao: ”Ogroman kompliment za našu publiku koja je još jednom učinila da utakmica bude slavlje košarke, uprkos svim izazovima, uprkos tome šta su nam rekli, uprkos svemu. Sve je bilo izvrsno, čestitam još jednom. Idemo dalje."

Iskoristio je Janakopulos priliku da se dodatno obračuna sa Olimpijakosom. "Barcokas treba da prizna konačno da je izgubio u fer borbi i da ne bude ironičan i arogantan. Treba jednom da izgubi i kaže da je sve bilo pošteno. Zašto se žalio uopšte", dodao je Janakopulos i tako isprozivao trenera najvećeg rivala. Ove sezone ima opravdanje za tako nešto u rezultatima svog tima - nakon godina Olimpijakosove dominacije i finala Evrolige u prethodnoj sezoni, Panatinaikos deluje kao najbolji grčki klub.

Trenutno je tim iz Atine na učinku 14-8 u Evroligi i zauzima četvrto mjesto, dok Olimpijakos ima 12-10 i to je dovoljno za šestu poziciju. Tabela u grčkom prvenstvu još više je na strani Janakopulosovog tima. Panatinaikos ima dvije prvenstvene pobjede protiv najvećeg rivala i trenutno je na maksimalnom učinku - 15-0! Olimpijakos je jedina dva poraza u prvenstvu preživio od Panatinaikosa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC