• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Potpisao na 16 miliona, pa pijan ubio Srpkinju u Las Vegasu: Danas u zatvoru zarađuje dva i po dolara po satu

Američki sportista Henri Rags izazvao saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom, ali zarađuje u zatvoru i čeka smanjenje kazne zbog smrti Srpkinje.

 Henri Rags zarađuje 2,5 dolara u zatvoru Izvor: Mike Stotts / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Nekadašnji NFL igrač Henri Rags III trenutno služi zatvorsku kaznu zbog smrti Srpkinje Tine Tintor koja je zajedno sa svojim psom izgorjela u automobilu nakon sudara koji je on izazvao. Istragom je utvrđeno da je Rags imao 1,61 promil alkohola u krvi i napunjen pištolj, a da je njegov automobil išao brzinom od 251 kilometar/čas kada je udario u Tinino vozilo. Tina Tintor poginula je na licu mjesta, a Henri Rags i njegova saputnica zadobili su teške tjelesne povrede - sada je bivši sportista u zatvoru gdje služi deset godina kazne, a tamo ga je dočekalo i novo zanimanje.

Nakon što je u najjačoj ligi američkog fudbala zarađivao višemilionske cifre baveći se sportom koji voli, Henri Rags sada radi za dva i po dolara po satu. Tokom zatvorske kazne koju odrađuje u Nevadi Rags je dobio da radi kao kancelarijski službenik, a zarađeni novac koristi mu da se u zatvorskoj prodavnici snabdijeva neophodnim stvarima. Kako se navodi, vrijedan rad tokom zatvorskih dana mogao bi da utiče i na smanjenje kazne koju služi. 

Nakon suđenja američkom sportisti navedeno je da će on odslužiti između tri i deset godina zatvora, iako mu je prijetila maksimalna kazna od čak 46 godina. Zapravo će iza rešetaka provesti daleko manje vremena, a ukoliko se bude dobro ponašao veoma brzo bi mogao da se nađe na slobodi. U teoriji, tada bi mogao i da se vrati sportu jer ima tek 25 godina.

Ipak, pitanje je da li će neki NFL klub željeti da potpiše ugovor sa igračem koji je nekoliko godina proveo u zatvoru zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. On je 2021. godine draftovan kao 12. pik na draftu, ali se u ligi zadržao manje od dvije sezone. Las Vegas Rejdersi otpustili su ga istog dana kada se saznalo da je u alkoholisanom stanju, tokom vožnje neprilagođenom brzinom, usmrtio Tinu Tintor.

Henri Rags III je vozilom Ševrolet Korveta udario u automobil Tojota RAV4 kojim je upravljala Tina, a od siline udarca vozilo u kojem se nalazila Srpkinja odbačeno je čak 175 metara. Mrtvozornik je konstatovao da su Tina i njen pas Maks izgorjeli, a američki sportista samo dan kasnije pušten je uz kauciju od 50.000 dolara. Prije odlaska u zatvor nalazio se u kućnom pritvoru.

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC