• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srbiji pao na probi, sad igra NBA: Čudesna priča košarkaša - Radničkom nije bio dovoljno dobar

Košarkaš koji bio dovoljno u Srbiji sada igra NBA ligu i ima sve veću ulogu.

 Maožinja nije prošao probu u Radničkom a sad igra u NBA Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Brazilski košarkaš Maožinja (23) potpisao je 20. marta desetodnevni ugovor sa Memfisom, a 30. marta stavio je potpis na još jedan ugovor u trajanju od deset dana. Do NBA lige stigao je nevjerovatnim putem - nastupao je za timove iz Brazila, Sjeverne Makedonije i Meksika, dok u Radničkom iz Kragujevca nije prošao probu.

Svojevremeno je brazilski košarkaš stigao u srce Šumadije, u namjeri da se izbori za ugovor sa kragujevačkim timom, ali u tome nije uspio. Danima je trenirao sa Radničkim, nezvanično bio spreman da igra i za 500 ili 1.000 evra mjesečno, ali su u klubu odlučili da im takav igrač nije potreban. Krilni košarkaš iz Brazila preselio se u Sjevernu Makedoniju, a zatim vratio u Brazil i tamo pokušao da napravi bolju karijeru.

Uslijedilo je igranje za Kapitanjes de Sijudad iz Meksika, tim koji se takmiči u Razvojnoj ligi. Odlične partije, dabl-dabl u prosjeku i atraktivna zakucavanja preporučili su ga Memfisu, u kojem trenutno dobija šansu da se nametne i za dugoročni NBA ugovor. Do sada je odigrao pet mečeva, uz 18 postignutih poena, 17 skokova i četiri blokade.

Na posljednjem meču protiv Oklahome Maožinja je proveo na terenu 29 minuta, što pokazuje da su u timu izuzetno zadovoljni njegovim partijama. Za sada se čini da bi Brazilac mogao da dobije ugovor do kraja sezone, a zatim možda i da pregovara oko ostanka u najjačoj ligi na svijetu. Kad već nije bio dobar za Radnički iz Kragujevca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC