• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uprava napolje? Nema nikakvih problema!" Nebojša Čović odgovorio na skandiranje u Areni!

Autor Dragan Šutvić

Predsjednik KK Crvena zvezda govorio o skandiranjima na utakmici protiv Studentskog centra.

 Nebojša Čović o skandiranju uprava napolje Izvor: Dusan Milenkovic/ATAIMAGES

Predsjednik KK Crvena zvezda Meridianbet Nebojša Čović komentarisao je aktuelnu situaciju kluba i u sklopu tome govorio i o navijačima koji su skandirali "Uprava napolje" na meču protiv Studentskog centra.

"Ko zna bolje, neka dođe i uzme da radi", rekao je on u emisiji "U obruču" na TV Arena sport.

"Kako mi najavljujemo sezonu? Da ste vi u klubu, kako biste najavili početak sezone? Rekli biste da ćemo biti osmi, deseti... Ima tu niz okolnosti. Moram da vam kažem da Zvezda nijednom nije imala zatvoren budžet kad smo počinjali sezonu, pa ni ove. Drugo, naš budžet ove sezone nije 20 miliona za igrače ili 22 miliona, kao kod nekih, nemamo crni dio budžeta, naš budžet za igrače je 12,2 miliona evra bruto, a možete da izračunate vrlo lako koliki je budžet. Znate pravila Evrolige, jer igrači ne smiju da pređu 65 odsto budžeta. Drugo, permanentno smo 10 godina među 18 najboljih klubova u Evropi", kazao je Nebojša Čović.

"Pratimo to medijski kakva se atmosfera stvara, da smo loši, neuspješni... Mi neuspješni sa šest trofeja, a drugi uspešni sa jednim, mi potrošili 37 miliona za šest, a drugi skoro 60 sa jednim. I još jednom, ko zna da može bolje, neka dođe, nema problema, postoji ozbiljan Upravni odbor... I večeras je neka grupa vikala 'Uprava napolje', nikakav problem, samo dođite i radite. Da se uzbuđujem oko toga šta se skandira... To sam prevazišao sa sinom koji je imao naručene pamflete i parole tipa 'Kupio mu tata klub' i tako dalje... A svaki dobronamjeran savjet ćemo poslušati".

"Kupovina igrača nije kao da kupujete olovku... A, nije lako ni kada osvojite triple krune, pa dugujete četiri plate. U košarci je cijeli sistem postavljen tako da su svi zaštićeni osim klubova. Trener pogriješi, promijenite ga, ima garantovan ugovor, igrači... Sudijama niko ne može ništa. Kakav je tretman imala Zvezda ove godine kod sudija? Radonjić kad je drugi put otišao, dugovali smo četiri plate. Nismo uspjeli da napravimo ni kontinuitet igrača. Šta mislite, što smo išli na tržište sa Bobijem, Kalinićem, Gudurićem... Velika obeštećenja, ali nismo imali pare da zadržimo te ljude. Nismo mogli da zadržimo Pantera, igrao je kod Šakote. Ja sam od 2011. u klubu, došao sam u klubu koji skoro da nije ni postojao. Naravno, to se vrlo brzo zaboravlja, uradili smo šta smo uradili, bliži se kraj sezone, pa ćemo da idemo dalje, ali nisam od ljudi koji će da trpi silovanje mediokriteta koji dolaze na utakmice da liječe frustracije, niti podležem tim pritiscima, a jedan smo od najtransparentnijih klubova", dodao je Čović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC