• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Preminuo bivši srpski košarkaš: Protiv Dražena Petrovića postigao šest trojki za poluvrijeme!

Autor Dragan Šutvić

Tužne vijesti dolaze iz Kraljeva gdje je preminuo Vladimir Dašić.

 Preminuo Vladimir Dašić Izvor: MN PRESS

Tužne vijesti dolaze iz Kraljeva gdje je u 69. godini poslije kraće bolesti preminuo Vladimir Dašić, jedan od najlegendarnijih košarkaša u istoriji Sloge. Poznat kao sjajan trojkaš u dresu svog kluba igrao je i protiv velikana kakvi su Dražen Petrović i Nikos Galis, a rođen je na Kosovu i Metohiji.

Najvažniji dio karijere proveo je u Slogi, a sa njim kao najboljim strijelcem Sloga je uspjela da dođe i do Prve lige Jugoslavije. Osim za Slogu igrao je za Budućnost iz Peći, Puljanku, Prvu petoletku iz Trstenika, Napredak iz Aleksinca i Mašinac iz Kraljeva.

Bio je trener Sloge više puta, a iza sebe je ostavio sinove Jugoslava, Nemanju i Strahinju. Komemorativna sjednica povodom smrti Vladimira Dašića biće održana u ponedjeljak, a sahrana istog dana tačno u podne na novom kraljevačkom groblju.

"Jeste, eto, igrao sam protiv dvojice vrhunskih, najjačih igrača. I protiv Dražena sam bio odličan, šest trojki sam postigao za poluvrijeme, malo je falilo da dobijemo Cibonu tada, što bi bila prava senzacija", rekao je Dašić svojevremeno o utakmici protiv Draženove Cibone. 

A o susretu sa Arisom Nikosa Galisa je ispričao: "Sjećam se tog meča, ja sam direktno igrao protiv Galisa. Čovjek je bio čudo, prosto nezaustavljiv, imao je taj skok-šut sa zadrškom, dobar prodor. Svakome je mogao da da 30 i više poena... Stvarno nisi mogao da ga čuvaš. Ali i ja sam odigrao dobro protiv njega, mislim da sam mu dao preko 20 poena... Kasnije smo završili u "Turistu", ma super je bilo. Za Galisa mogu da kažem da je sjajan tip i košarkaš, takav se više ne rađa", govorio je Dašić.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC