• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Evroliga je najkvalitetnija košarka na svijetu!" Legendarni igrač Zvezde tvrdi: "Izuzetno!"

Autor Dragan Šutvić

bivši srpski košarkaš Igor Rakočević prokomentarisao dešavanja u evropskoj košarci.

 Igor Rakočević Evroliga najkvalitetnija košarka Izvor: MN PRESS

Završene su sve četvrtfinalne serije u Evroligi - saznali smo da će se za trofej boriti Real Madrid, Panatinaikos, Fenerbahče i Olimpijakos, a dramatičnu završnicu sezone ispratio je i legendarni košarkaš Igor Rakočević. Nekadašnji as Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije oglasio se nakon odigranih majstorica sa tvrdnjom da je Evroliga najbolje što košarka može da ponudi!

Iako ima mnogo onih koji će njegovu tvrdnju pokušati da ospore podacima o američkoj košarci i NBA ligi, Rakočević je veoma samouvjereno nabrojao šta se njemu najviše sviđa u takmičenju najboljih evropskih klubova. Nekadašnji evroligaški igrač voli taktiku, odbranu i energiju koja se u Evropi razliku od Amerike.

"Izuzetno kvalitetne utakmice plej-ofa Evrolige! Od 4 duela, 3 završena u petoj utakmici, a i četvrti duel se vjerovatno ne bi završio sa 3-0 da možda i najbolji igrač Baskonije nije bio povrijeđen. Fantastične odbrane, puno taktike, borba za svaku loptu i publika koja razumije košarku i aktivno učestvuje. Treneri koji adaptiraju taktiku i izmjene u hodu, svakog minuta. Uključenost svih igrača sa klupe, emocije, intenzitet. I povrh svega toga 2 učesnika F4 koji prolaz obezjbeđuju u petoj utakmici u gostima. Evroliga je već neko vrijeme daleko najkvalitetnija košarka na svetu", napisao je na svom Tviter profilu nekadašnji košarkaš Crvene zvezde i reprezentativac.

Tokom igračkih dana Igor Rakočević je imao priliku da osjeti košarku i u Evropi i u SAD. Nakon Crvene zvezde u kojoj je ponikao oblačio je dresove podgoričke Budućnosti, Minesote, pa ponovo Crvene zvezde i zatim Valensije, Real Madrida, TAU Keramike, Efes Pilsena i Sijene, prije nego što je u crveno-bijelom dresu završio karijeru.

Crvena zvezda i Baskonija su u čast Igora Rakočevića povukle iz upotrebe dres sa brojem osam, a kao najveći trofeji u karijeri slavnog košarkaša ističu se Evropsko prvenstvo 2001. i Mundobasket 2002. godine. Što se tiče pojedinačnih nagrada, Rakočević je tri puta osvajao trofej "Alfonso Ford" namijenjen najboljem strijelcu Evrolige. 

Pogledajte

00:20
Igor Rakočević
Izvor: MONDO/Nikola Lalović
Izvor: MONDO/Nikola Lalović

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC