• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezdina evroligaška bomba - Kenan! Šest godina u NBA, a sa F4 stiže u Beograd!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Iskusni bek veliak želja Crvene zvezde pred novu sezonu.

 Ajzea Kenan pojačava Crvenu zvezdu Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je nanišanila pojačanje za narednu sezonu - kako prenose mediji iz Grčke, na radaru srpskog kluba nalazi se dosadašnji bek Olimpijakosa Ajzea Kenan (33)! Ovu informaciju prvu je prenio SDNA, a u tekstu se navodi da su pored crveno-bijelih za igrača koji je prethodne dvije sezone igrao u Pireju zainteresovani i italijanski klubovi Virtus iz Bolonje i Olimpija iz Milana.

Kenan igra na poziciji bek šutera i kako se može čuti, trenutno je jedna od najvećih želja Crvene zvezde prilikom kompletiranja tima za narednu sezonu. Nema sumnje da bi Amerikanac donio veliki kvalitet, ali i nevjerovatno iskustvo, ukoliko bi pojačao tim grčkog stručnjaka Janisa Sferopulosa.

Kenan je davne 2013. godine draftovan u NBA ligu kao 34. pik, a tada su ga uzeli Hjuston Roketsi. Igrao je još i za Filadelfiju, Čikago, ponovo Hjuston, Finiks, Minesotu i Milvoki prije nego što je prvi put stigao u evropsku košarku. Tokom ljeta 2020. godine potpisao je za Uniks iz Kazanja, kasnije je kratko nosio dres turskog Galatasaraja, a posljednje dvije sezone odigrao je za tim iz Pireja.

tokom nedavno završene sezone u Evroligi Ajzea Kenan je prosječno bilježio 11,1 poen, 1,4 asistenciju i 1,2 skoka na meču. Najbolju partiju u Evroligi ove sezone odigrao je protiv Albe kada je postigao 31 poen, dok protiv Crvene zvezde nije bio toliko efikasan - jednom je ubacio 15, a drugi put tek tri poena. Malo više mu je odgovaralo da igra protiv Partizana jer je crno-bijelima ubacio 11 i 10 poena na dva susreta Evrolige.

(MONDO, D. N.)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC