• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Odlučuje se da li je vrijeđanje dovoljno pogrdno!" Oglasio se direktor KLS: To su bile najgnusnije uvrede!

Autor Dragan Šutvić

Direktor lige Aleksandar Grujin objasnio zašto je derbi Partizana i Crvene zvezde prekinut, a neki od prethodnih - kada je takođe bilo uvreda sa tribina - nisu.

 Direktor KLS o prekinutom derbiju Partizan Crvena zvezda  Izvor: Ivica Veselinov/© MN press, all rights reserved

Druga utakmica finalne plej-of serije Košarkaške lige Srbije (KLS) između Partizana i Crvene zvezde prekinuta je poslije tri minuta treće dionice. U tom trenutku Partizan je vodio 57:45, a igrači Zvezde napustili su teren zbog uvreda na račun porodice Čović, kao i zbog ubačenih predmeta na teren. Nakon toga naređeno je pražnjenje "Arene", a sat vremena kasnije igrači Zvezde izašli su na zagrijavanje sa sudijama. Za to vreme igrači Partizana nisu bili u hali i zato se danas u toku dana očekuje registracija utakmice službenim rezultatom u korist Zvezde.

Kada se to desi, Crvena zvezda će postati šampion Srbije, a Partizan je ljut jer prema njihovim riječima rečeno im je da se utakmica nastavlja za 24 sata: "Odgovorno tvrdim da je delegat postupio po pravilima i obavijestio predstavnika Crvene zvezde i Partizana da će utakmica biti nastavljena nakon što tribine budu ispražnjene", rekao je direktor takmičenja Aleksandar Grujin za RTS.

Grujin se osvrnuo i na opasku iz saopštenja Partizana da je "prvi put u istoriji srpske košarke meč prekinut zbog verbalnog delikta" objasnivši da nije to bio jedini razlog: "Do prekida je došlo i zbog verbalnog delikta i zbog ubačenih predmita. Sudija je donio odluku o prekidu, a KLS stoji iza svake odluke koju je donio prvi sudija i koja je u skladu sa propozicijama takmičenja".

"Diskreciono pravo sudije je da donese odluku da li je vrijeđanje dovoljno pogrdno da bi se utakmica prekinula. Uzmimo u obzir da smo prisustvovali konstantnom vrijeđanju supruge predsednika KK Crvena zvezda, zatim igrača tog kluba - Nedovića i Teodosića. I to su one najgnusnije uvrede. Imali smo i verbalni delikt usmeren ka predsjedniku države", pokušao je Grujin da odgovori na argument da nije prvi put da se sa tribina vrijeđa u derbijima.

Takođe, prema njegovim riječima predstavnici Partizana i spiker su pokušali da opomenu publiku i smire strasti, ali se situacija samo "razbuktala", pa je nakon druge opomene donesena odluka da se meč prekine. U međuvremenu, niko iz Partizana nije ni uložio žalbu na zapisnik sa utakmice i u toku dana pehar šampiona trebalo bi da pripadne igračima Zvezde.

Pogledajte

00:26
Prekid meča Partizan - Crvena zvezda
Izvor: Privatna arhiva
Izvor: Privatna arhiva

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC