• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ekipa zadužena za uspjehe: Milojević i Jovanović uz Kokoškova

Autori mondo.rs Autori Tanjug

U stručnom štabu košarkaške reprezentacije Srbije biće Dejan Milojević i Vladimir Jovanović.

 Igor-Kokoskov-pomocnici-Dejan-Milojevic-Vladimir-Jovanovic-Srbija Izvor: MN PRESS

Treneri Mege i FMP-a Dejan Milojević i Vladimir Jovanović biće asistenti novom selektoru košarkaške reprezentacije Srbije Igoru Kokoškovu.

Kako prenose pojedini beogradski mediji, Kokoškov se odlučio za dvojicu mlađih stručnjaka, koji su već dokazani u poslu.

Možda će vas zanimati

Milojević, nekada trofejni reprezentativac, na klupi Mege je već sedam godina i pod njegovom komandom je stasalo nekoliko NBA igrača, uključujući i Nikolu Jokića, dok Jovanović već dvije sezone sa velikim uspjehom vodi ekipu iz Železnika.

Igor Kokoškov (47) trenersku karijeru počeo je u mlađim selekcijama OKK Beograda još davne 1992. godine, i od tada napravio je velike uspjeh.

Predvodio je kratko i juniore Partizana, a onda se otisnuo u SAD. Radio je prvo na Univerzitetu Misuri, a 2000. stigao je i do NBA lige. Bio je asistent u ekipama Los Anđeles Klipers, Detroitu, sa kojim je 2004. osvojio i šampionski prsten, Finiksu, Klivlendu, Orlandu, Juti, prije nego što je prošle godine postao prvi trener rođen van granica SAD koji je samostalno vodio neki NBA tim.

Kokoškov je već bio dio stručnog štaba nacionalnog tima Srbije i Crne Gore, kada je selektor bio Željko Obradović. Bio je njegov asistent na Olimpijskim igrama 2004. i na EP 2005. godine.

Samostalno je predvodio selekcije Gruzije i Slovenije, sa kojom je osvojio i titulu evropskog šampiona u Turskoj 2017. godine, i to baš pošto su u finalu savladali Srbiju.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC