• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Budućnost zabrinuta posle drugog poraza u nizu: Brzopleto, gubimo glavu...

Autor mondo.rs

"Bio nam je ovo treći poraz, ali drugi uzastopni. Dosta nekih pozitivnih stvari koje smo u nekom periodu imali, poništili smo i sada nam sledi ozbiljna borba do kraja", poručio Petar Mijović nakon poraza u Zadru

 Budućnost zabrinuta posle drugog poraza u nizu: Brzopleto, gubimo glavu... Izvor: MN PRESS

Ekipa Budućnosti upisala je treći poraz u ABA ligi ove sezone na gostovanju u Zadru. Dalmatinci su posle iznenađenja u prošlom kolu, kada su nadigrali Crvenu zvezdu, priredili još jedno pred svojom publikom i zaustavili lidera prvenstva - 82:75.

Podgorički tim je nakon odličnog starta upisao dva poraza u nizu, što je upalilo alarm u njihovoj ekipi. Pre osam dana pobedio ih je FMP (89:79), a potom Zadar, koji ima samo tri pobede ove sezone.

Možda će vas zanimati

Trener Budućnosti Petar Mijović kritikovao je opušteniju igru svojih izabranika u finišu i to što su olako izgubili prednost. U prvom poluvremenu imali su i 14 poena viška, u poslednjoj četvrtini "plus pet", ali to nije bilo dovoljno.

"Ponovilo nam se da smo iz dobre situacije u prvom poluvremenu, iz apsolutne kontrole i rezultata i svega što se događalo na terenu došli do toga da iz defanzivne situacije uđemo u neku brzopletost i da iz toga jednostavno u oba pravca izgubimo glavu i ne uspemo da održimo kontinuitet obrane i napada. Takva situacija nam se desila i u prethodna dva poraza. Imali smo dosta promašenih šuteva, dosta nekih situacija u važnim momentima, gde smo iskreirali neke opcije, posebno na pet poena razlike početkom četvrte četvrtine gde smo promašili dve otvorene ili poluotvorene situacije za dva poena. Zadar je to uspeo da kazni. Alen se razigrao u važnom momentu, zadao nam je dosta problema, izuzetno smo loše gradili svoj koš... Jednostavno, nivoom koncentracije, agresije i fokusa, nismo zaslužili pobedu. Čestitam Zadru na zasluženom trijumfu", u dahu je izgovorio Mijović.

Podgoričani su izgubili lidersku poziciju i sada su poravnati sa Partizanom i Cedevitom Olimpijom, koji imaju identičan skor 9-3. Evidentan pad u igri stigao je u nezgodnom trenutku, budući da u narednom kolu Budućnost očekuje ozbiljan zadatak - meč protiv Crvene zvezde u "Morači".

"Liga je jako ujednačena, svako svakog može da dobije. nema dileme - jednostavno ako želite da pokažete kvalitet u odnosu na ekipu koja je barem na papiru slabija, morate da budete konstantni u oba pravca, koncentrisaniji, fokusiraniji, a mi to apsolutno nismo bili. Bio nam je ovo treći poraz, ali drugi uzastopni. Dosta nekih pozitivnih stvari koje smo u nekom periodu imali, poništili smo i sada nam sledi ozbiljna borba do kraja", istakao je trener Budućnosti.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC