• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubimac Zvezdine publike karijeru nastavlja u Rusiji

Autor mondo.rs

Reč je o iskusnom Senegalcu koji je do skoro bio deo srpskog tima.

 Avtodor-Saratov-Mohamed-Faje-Crvena-zvezda-transfer-prelazak-kosarkas-Senegal Izvor: MN PRESS

Mohamed Faje, doskorašnji krilni centar crveno-belih, karijeru će nastaviti u Avtodoru iz Saratova, objavio je na zvaničnom sajtu ruski klub.

Nekadašnji košarkaš Zvezde je u Beograd stigao na poziv Milana Tomića, ali je srpsku prestonicu napustio nakon nešto više od godinu i po dana.

Možda će vas zanimati

Od leta 2018. godine do početka februara ove godine, Mohamed Faje je bio član Crvene zvezde. U Beogradu je osvojio ABA ligu, KLs i ABA Superkup, na kom je bio i MVP turnira.


Ogroman kredit kod publike zaslužio je velikim zalaganjem, dobrim defanzivnim potezima, kao i atraktivnim blokadama i zakucavanjima. U sistemu milana Tomića bio je jedan od najbitnijih igrača, ali je promenom trenera i njegova uloga promenjena.

Reprezentativac Senegala je svoju državu predstavljao na dva Mundobasketa, kao i na šest kontinentalnih takmičenja u Africi, gde je osvajao i bronzane medalje. Prethodnog leta igrao je na Svetskom prvenstvu u Kini.

Pre dolaska u Crvenu zvezdu je uglavnom igrao u Grčkoj, uz povremene izlete u neke druge lige. Potpisivanje ugovora sa Avtodorom znači i njegov prvi odlazak u Rusiju, ali nije poznato koliko će ostati u ekipi iz Saratova.

Faje je ove sezone u Crvenoj zvezdi odigrao 12 mečeva u Evroligi i 10 mečeva u ABA ligi, a prosečno je ubacivao 4.5 poena u oba takmičenja.

Avtodor je nedavno angažovao i Rajana Boutrajta, još jednog košarkaša dobro poznatog na našim prostorima. Osim njega i Fajea nema igrača koji su u nekakvoj vezi sa balkanskom košarkom, a nedavno je trener ovog tima bio Dušan Alimpijević.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC