• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hvala Bogi: Bogdanović pričao s Kokoškovom, navijači Fenerbahčea u transu!

Autor Mladen Šolak

"Hvala ti za trenera!", zahvaljivali su srpskom košarkašu - svom ljubimcu!

 Hvala Bogi: Bogdanović pričao s Kokoškovom, navijači Fenerbahčea u transu! Izvor: Instagram/bogdanbogdanovic

Bogdan Bogdanović igrao je tri godine za Fenerbahče, osvojio Evroligu, ostavio u tom klubu dubok trag i zauvek ušao u srca navijačima.

Ta ljubav je svakako obostrana, što srpski as dokazuje i time što posećuje klub, Istanbul i time što mu neretko šalje poruke podrške na društvenim mrežama.

Možda će vas zanimati

Ovih dana, dok traje Bogdanov "online" košarkaški kamp na Instagramu, fanovi iz Turske su posebno aktivni i sa najvećom pažnjom su iščekivali obraćanje Igora Kokoškova.

Poznato je da je selektor Srbije nadomak Fenerbahčea i da su odlično obavešteni američki mediji već najavili da će Kokoškov preuzeti bivšeg šampiona Evrolige posle odlaska Željka Obradovića.

Očekivano, Bogdanović i Kokoškov u toku razgovora nisu pričali o aktuelnim temama, već o stručnim, a tema je bila košarkaški razvoj igrača. Pričali su na engleskom, a navijači Fenerbahčea su za to vreme zahvaljivali srpskom košarkašu jer su pročitali da je i on doprineo tome da Kokoškov prihvati ponudu Fenera.

U razgovoru o košarci, Kokoškov je govorio šta je najvažnije za igrača.

"Upoznao sam brazilskog trenera Fernanda, koji trenera u razvojnoj ekipi Jute i pominjem vam ga da bih vam pružio drugu percepciju. Košarka je igra reakcije i možeš da pretpostaviš sve. Ja nisam protiv memorije, ali moraš da uradiš svaki potez savršeno. Mora da se koristi korteks, mozak, košarkaška inteligencija... Predviđanje, brzo reagovanje... Mnogo je naših pametnih igrača, Vlade Divac, Nikola Jokić, Bogdan Bogdanović, to nisu najbrži igrači na svetu, ali njihova igra je brza. Dakle, ne treba zaboraviti mozak u razvoju igrača. To je bitno!"

Kokoškov je rekao da bi igrači o tom, umnom razvoju trebalo da razmišljaju od najmlađih dana.

"Momci sa šest, sedam godina možda nemaju snagu da pravilno šutnu, a svi hoće da imaju šut i da budu Bogdanović. Ali oni mogu da urade mnogo stvari da bi se spremili za košarku, da razmišljaju o korteksu, o mozgu, da budu pametni".

On je otkrio i da je široko obrazovanje izuzetno bitno i za košarkaške i za trenere.

"Kod nas su dijamanti gurani 'u vatru' sa 16 i 17 godina. Vlade Divac, Peđa Stojaković, Bogdan Bogdanović... Pamtiš kad si postao profesionalni košarkaš, da si ostavio na stranu obrazovanje i sve i da si počeo da igraš. Zato svakako moraš da imaš 'plan B'. Moraš da se razvijaš, da budeš kompletna osoba, moraš da imaš osnovno obrazovanje, da znaš o politici, ljudima, geografiji, drugim kulturama...".

"Ako pričam samo o trenerima, na primer ako čitaš dobru knjigu, pogledaš dobar film i naučiš o drugoj kulturi, to može da ti pomogne da budeš dobar trener".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC