• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Biznismen Federer opet "pravi" pare - i to patikama: Uložio novac, počeo da ih nosi, a kompaniji stiže 600.000.000$!

Autor Dragan Šutvić

Ima Rodžer Federer i te kako njuha za poslovne prilike, a jedan od njegovih posljednjih biznis poteza to potvrđuje.

 federer proizvodnja patika Izvor: Profimedia

US open je uveliko u toku i stvari u Njujorku se zahuktavaju. Ali dok se Novak Đoković na imanju od 40.000.000 dolara priprema da napadne i četvrti uzastopni grend slem trofej, Rodžer Federer je daleko od terena.

Legendarni švajcarski teniser je povreijđen, već je završio sezonu, ali slobodno vrijeme koristi da investira u - patike!

Možda će vas zanimati

I mada je teniski svijet fokusiran na dešavanja u Njujorku, Federer "tiho" radi na svojim poslovnim potezima. Švajcarac je poznat kao neko ko uz pomoć svog brenda pravi odlične finansijske poteze i čiji prihodi tokom karijere su navodno već prebacili 1.000.000.000 dolara.

Sada je Federer počeo da ulaže u kompaniju "On" koja se bavi proizvodnjom sportskih patika, a ovaj kompanija bi uskoro mogla da inkasira i do 622.000.000 dolara.

Oni to planiraju da urade tako što će kompanija "On" vrlo uskoro izaći na berzu, a cijena akcija koštaće između 18 i 20 dolara. Procjene su da će inicijalna javna ponuda donijeti "Onu" preko 600 miliona dolara, navodi "Njujork Post".

Kompanija "On" je bazirana u Cirihu i jedan je od najbrže rastućih brendova patika na svijetu. Prošlog decembra, ova 11-godišnja kompanija je otvorila i svoju prvu radnju na Menhetnu, u centru Njujorka.

Patike kompanije u koju Rodžer Federer ulaže
Izvor: Profimedia

Federer je 2019. postao ulagač u "On", što je dodatno pomoglo meteorski uspon ovog brenda, a činjenica da ih nosi i na mečevima tokom turnira je ozbiljno pomogla u tome. Kompanija "On" je već osmislila patiku pod nazivom "Rodžer" koja košta 200 dolara, a iz kompanije su već rekli da će im Federerovi savjeti pomoći u razvijanju njihovih proizvoda.

Prema kalkulacijama "Blumberga", ukoliko se procjene obistine, vrijednost kompanije "On" skočila bi na čak 5.5 milijardi dolara, a ne sumnjamo da bi time skočila i vrijednost Federerovog impresivnog bogatstva...

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC