• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac m:tel trijumfalno okončao pripreme - Mikić zadovoljan: S nestrpljenjem očekujemo nastavak sezone

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sve što su planirali, banjalučki "crveno-plavi" odradili su tokom pripremnog ciklusa, tako da u odličnoj atmosferi dočekuju nastavak prvenstva i borbe za očuvanje liderske pozicije.

 mirko mikić o pripremama rk borca m:tel Izvor: Promo/RK Borac m:tel

Rukometaši Borca m:tel u generalnoj provjeri pred nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH sinoć su u "Boriku" savladali tuzlansku Slobodu 31:26 (16:13).

Time je okončan zimski pripremni ciklus, praktično se revanširavši Slobodi za nedavni poraz u Tuzli, a sada slijede borbe za premijerligaške bodove i očuvanje liderske pozicije, koju su "crveno-plavi" jesenas dominantno osvojili.

Možda će vas zanimati

"Jučerašnja utakmica pokazala je neke dobre, ali i neke loše stvari. Konkretno, mislim da smo sporije ušli u utakmicu, da smo bili 'teški', s obzirom da smo prethodne sedmice podigli intenzitet rada. Fokusirali smo se više na kondicione treninge, a bili smo i nekompletni tokom većeg dijela priprema. Luka Knežević vratio nam se od ponedjeljka, Luka Perić bio je u trenažnom procesu, Aleksandar Milićević takođe, tako da smo bili kompletni i pokušali smo to da iskoristimo, kako bi dodatno podigli nivo fizičke spreme", rekao je trener Borca m:tel Mirko Mikić.

Mladi stručnjak konkretno je pojasnio čime je bio zadovoljan u duelu sa Tuzlacima, a čime ne.

"U prvih deset minuta možda smo se malo više umarali, ali kada nas je 'probilo', kada su se igrački zagrijali kako treba, smatram da smo u drugih 15 minuta prvog poluvremena i isto tako u drugom poluvremenu napravili razliku u trčanju, našom tranzicijom i defanzivom. Mogu biti zadovoljan izdanjem, iako uvijek može mnogo bolje. Tražićemo više od njih u svakoj utakmici, tako je bilo i sada. To su bile pozitivne stvari, a negativne... Tokom utakmice bilo je tu nekih 15 minuta naše neorganizovane odbrane 6-0, tako da ćemo sljedeće sedmice raditi na tome. Mislim da smo i promašili previše zicera, 12-15 otvorenih šansi, tako da ćemo morati i na tome da poradimo", svjestan je Mikić na čemu treba dodatno raditi kako bi se poboljšala igra Borca m:tel.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Ono što je najvažnije, pripreme su protekle onako kako je planirano. Bilo je sitnih povreda, ali srećom po "crveno-plave" ništa ozbiljnije, tako da će preostalom periodu do početka drugog dijela sezone.

"Sve što smo planirali u pripremnom periodu, odradili smo. Imali smo poteškoća sa povredama, sa odsustvom reprezentativaca na početku, tako da smo tek od ponedjeljka svi bili u trenažnom procesu i konačno svi zajedno radili. Nadam se da je to završeno, da više neće biti problema sa povredama. Sada ćemo postepeno spuštati intenzitet i taktički se spremati za nastavak prvenstva", dodao je Mikić.

Iako je bilo planirano da možda 2. februara odigraju još jedan test susret, od njega se odustalo, tako da je duel sa Slobodom bio generalna proba.

"Više nećemo igrati kontrolne utakmice. Nažalost, jednu smo sa Gračanicom morali otkazati zbog nedovoljnog fonda igrača, tako da mislim da je ovo dovoljno što smo odigrali. Zadovoljan sam kako je to sve izgledalo u pripremnom periodu tako da sa nestpljenjem iščekujemo nastavak sezone", zaključio je trener Borca m:tel Mirko Mikić.

Banjalučani će u prvom proljećnom kolu gostovati Gradačcu. U prvom dijelu sezone na 14 utakmica zabilježili su čak 12 pobjeda i dva remija, te sa osam bodova prednosti ispred Slobode i Vogošće dočekuju nastavak prvenstva.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC