• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako turnir u Beogradu može da privuče vrhunske tenisere? Novak otkrio sve detalje - jedan uslov je neophodan za to!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Turnir "Serbia open" je pokazao da zaslužuje da pređe u kategoriju 500, ali da bi se to dogodilo neophodno je i da se riješe neka bitna pitanja.

 može li serbia open da pređe u kategoriju 500 Izvor: MN PRESS

Završen je "Serbia open 2022" u Beogradu. Na terenima teniskog centra "Novak" na Dorćolu pehar je osvojio Andrej Rubljov. Ruski teniser je u finalu poslije velike borbe i tri seta pobijedio umornog Novaka Đokovića (6:2, 6:7, 6:0).

Spuštena je zavjesa na ovogodišnji turnir, poslije kog je jedno od glavnih pitanja kako novinara, tako i navijača i svih onih koji su bili dio organizacije bilo isto - može li da pređe iz serije 250 u seriju turnira iz kategorije 500? Odgovor je potvrdan, ali postoje neki uslovi za to.

Možda će vas zanimati

Ni direktor turnira Đorđe Đoković, kao ni najbolji teniser i njegov stariji brat, ne kriju da je to cilj. Ujedno bi to značilo i da bi još tenisera iz samog vrha imalo želju da dođe u srpsku prestonicu i da se bori za pehar.

"Da bi se to dogodilo neophodno je prvo da licenca postane naša. Trenutno nije u našem vlasništu, već je iznajmljujemo od firme koja je ovaj turnir organizovala u Budimpešti, Bukureštu i nekim drugim mjestima. Čekamo njihov odgovor, poslali smo ponudu i pregovori su u toku. Ako licenca nije naša, onda nema smisla investirati u nešto što nije tvoje", počeo je Novak izlaganje o tome.

Vjeruje da bi to moglo da se ostvari, ali ne želi da prejudicira ništa dok ne bude zvanično.

"Pokazali smo već šta možemo da uradimo sa ovom licencom, kod nas je duplo ili tri puta vrednija nego što je bila u prethodnim mjestima, kažem to gledajući sve parametre za vrijednost licence. Ako dobijemo tu licencu, onda slijede razgovori sa ATP-om."

Nakratko je zastao, pa pojasnio kakva su pravila u tom slučaju.

"Gledajući trenutni raspored u nedjelji u kojoj smo održavali turnir postoji samo još jedno takmičenje iz serije 500 i to je Barselona. Prema ATP pravilima postoji mogućnost da se dva turnira iz te serije organizuju u istoj nedjelji. Mi imamo želju i mogućnosti za to. Postoji dobra organizacija, podrška grada i države."

Povećanje kategorije privlači još veća teniska imena...

"Što je veća kategorija, to je veća mogućnost da u Beograd dođu još neki vrhunski igrači. Tu je potreban i novac, jer neki igrači traže i pare da bi došli na turnire niže kategorije, ali ponavljam, idemo u tom pravcu. Naravno, ništa od toga ne može da se dogodi ako se ne završi prvi korak oko licence", poručio je Novak Đoković.

Ovako izgledaju tereni:

Rus, šampion ovogodišnjeg turnira je takođe pričao o toj temi i on ima samo riječi hvale.

"Smatram da Beograd ima sve što je potrebno za turnir kategorije 500. Ako bih morao da uporedim sa ostalim takmičenjima iz ove serije onda bih rekao da fale možda još dvije stvari. Centralni teren ovdje je veliki, ali ima samo dvije strane sa tribinama. Takođe, teren broj 1 bi trebalo da bude veći, jer ti turniri iz kategorije 500 imaju ta dva velika terena. Sve ostalo je stvarno sjajno, uslovi su odlični, hrana je dobra, sve je stvarno super", zaključio je Rubljov.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC