• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ima samo 22 godine, a navijači ne mogu da vjeruju! Iza "starosti" se krije šokantna priča, pola života je nosio kapu...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Upoznajte novog svjetskog rekordera Alisona dos Santosa koji je rođen 2000. godine, a za kog su mnogi navijači sumnjali da je stariji. Ipak, iza svega se krije velika životna drama.

 Brazilski altetičar izgleda starije zbog ožiljka Izvor: Profimedia

Brazilski atletičar Alison dos Santos osvojio je zlatnu medalju na 400 metara s preponama na Svetskom prvenstvu u Judžinu i pritom postavio svjetski rekord rezultatom 46,29 sekundi.

Vjerovali ili ne, ali to je skoro za sekund brže od prethodnika Kevina Janga (47,18) koji je prethodni rekord postavio još davne 1993. godine, međutim umjesto o rekordu - priča se o Alisonovim godinama. Na društvenim mrežama mnogi su izrazili sumnju da Brazilac ima samo 22 godine, ne uzevši pritom u obzir kakva se tužna životna priča krije iza svega...

Možda će vas zanimati

Alison dos Santos izgleda starije jer ima rane na glavi koje potiču još iz ranog djetinjstva, a koje su ga pratile tokom čitavog odrastanja i otežale mu život pošto je nažalost često bio tema podsmijeha.

Sve se desilo dok je bio još desetomjesečna beba. Živio je sa bakom i dekom, a jedne večeri je slučajno zakačio držku tiganja u kome se pekla riba. Vruće ulje se izlilo po njemu i Brazilac je zadobio opekotine trećeg stepena, pa je nekoliko mjeseci proveo u bolnici i ljekari su uspjeli da ga spasu.

I dan-danas ima mnogo ožiljaka na tijelu, a najviše su izraženi na glavi (gdje mu ne raste ravnomjerno kosa) i čelu, licu, grudima i lijevoj ruci.

Zanimljivo, prvo se bavio džudom, ali nakon jedne povrede posvetio se nekontaktnom sportu - atletici.

"Bio je jako nestašno dijete. Svuda je trčao. Volio je i da igra fudbal sa svojim prijateljima. Sada izađem na ulicu i svi mi čestitaju. Stvarno je vrlo uzbudljivo. Ovdje ga svi podržavaju", ispričala je Brazilčeva majka u jednom intervjuu i otkrila da mu je bilo teško u početku jer je bio nesiguran zbog ožiljaka.

Na svaki trening je dolazio s kapom i malo je govorio, ali se poslije nekoliko mjeseci opustio i krenuo je da niže medalje. Svjetski rekorder je na prošlogodišnjim Igrama u Tokiju osvojio bronzu, a budućnost je pred njim...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC