• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi u čudu zbog rukometne revolucije Slovenije: Izmislili novu taktiku, protivnici skroz zbunjeni i razbijeni!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Kada imaju igrača više to ne koriste da napadnu "šest na pet" protivnika, nego su se dosjetili skroz drugačije taktike. Slovenci prave revoluciju na Svjetskom prvenstvu u rukometu!

 Slovenija ima novu rukometnu taktiku Izvor: Profimedia/Michal Olejniczak

Rukometna reprezentacija Slovenije odlično je počela učešće na Svjetskom prvenstvu i ostvarila je dvije pobjede, nad Poljskom i Saudijskom Arabijom, tako da će se za prvo mjesto u grupi boriti u direktnom duelu sa Francuskom. U tom meču možda vidimo i specijalnu taktiku koju je Slovenija spremila za ovaj turnir, a koji je posebno iznenadio domaćina Poljsku (32:23), ali svakako više gledaoce kraj "malih ekrana".

O čemu se radi? Slovenci sada kada imaju igrača više - ne koriste brojčanu prednost u napadu i igraju "pet na pet". Jednog igrača ostavljaju u odbrani za svaki slučaj ako izgube loptu i krene kontra, što je potpuno suprotno sa onim što smo viđali prethodnih godina u rukometu.

Slovenija je ovom taktikom "otvarala više prostor za svoje brze igrače i igru jedan na jedan", dok je istovremeno bila bez briga u slučaju greške, pošto su dvojica igrača čekala na njihovoj polovini.

"Imamo brze igrače i nama je praktično lakše da igramo bez nekog na liniji jer tako ima više mjesta za nas 'brzance'. Obično imate velike igrače koji se bore u sredini, a povremeno gotovo da postanu dodatni odbrambeni igrač protivnika, pa naši brzi igrači ne mogu uvijek da izvedu svoje akcije", pojasnio je slovenački rukometaš Jure Dolanec, dodavši da s obzirom da taktika radi - da će nastaviti i da je koriste ubuduće.

Slovenačkom pivotmenu Blažu Blagotinšeku, koji u tim trenucima ostaje u odbrani, ovakva taktika ne predstavlja problem: "Šta da kažem... To morate da pitate našeg trenera. Da li bih radije bio u napadu? Da, ali to je naša taktika i dali smo mnogo golova zbog toga, pa ne vidim problem".

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC