• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak je na vrhu I TU ĆE OSTATI: Španci bez šanse da ga ugroze - Alkaraz može samo da zaostaje, a Nadal opet pada!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je 383. nedjelju prvi teniser svijeta.

 Novak Đoković je 383. nedjelju prvi teniser svijeta Izvor: Profimedia/Victor Joly/DPPI/LiveMedia

Novak Đoković je i dalje prvi na ATP listi! Dočekao je 383. nedjelju na vrhu pošto ima 7.240 bodova, 470 više od drugoplasiranog Karlosa Alkaraza koji je na 6.770 poena. Treći na listi je Kasper Rud sa 5.255 bodova, Danil Medvedev je došao na četvrto mjesto sa 5.240 poena, a Stefanos Cicipas ima 4.950. Top 10 zatvaraju Andrej Rubljov i Holger Rune, finalisti Monte Karla, zatim Janik Siner, Feliks Ože-Aljasim i Tejlor Fric. 

Srpski teniser čeka da dobije prvog rivala u Banjaluci na Srpska openu nakon meča između Francuza Luke Van Aša i iskusnog Stanislasa Vavrinke u prvom kolu. Ipak, šta god da uradi na tom turniru dočekaće sljedeću nedjelju na prvom mjestu.

Karlos Alkaraz je trenutno drugi i jedini je blizu Novaka on brani titulu na turniru u Barseloni i ne može da osvoji nove bodove. Zapravo bismo na turniru u Madridu naredne nedjelje na kome obojica nastupaju mogli da vidimo direktan obračun za prvo mjesto. 

Rafael Nadal je 14. i pošto je otkazao učešće u Monte Karlu i dalje će nastaviti da pada, a najbolji srpski teniser nakon Novaka je Miomir Kecmanović na 35. mjestu. Dušan Lajović je 68, Filip Krajinović se nalazi na 73. mjestu, a Laslo Đere je 78. Nakon njih slijedi tek mladi 19-godišnji Hamad Međedović na 208. poziciji.  Svi oni će nastupiti na Srpska openu pa će tako Lajović i Krajinović imati međusobni duel, Hamad Međedović će igrati sa Barereom iz Francuske, a Laslo Đere sa Romanom Safjulinom iz Rusije.

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC