• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bravo Damire! Banjalučka publika nosila Džumhura do četvrtfinala Srpska opena! (FOTO, VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser Bosne i Hercegovine Damir Džumhur plasirao se u četvrtfinale Srpska opena u Banjaluci.

 Damir Džumhur - Rišar Gaske Srpska open Izvor: Mondo/Haris Krhalić

Prvi reket BiH napravio je u četvrtak veliko iznenađenje i na krilima banjalučke publike eliminisao Francuza Rišara Gaskea rezultatom 2:1 u setovima 6:4, 1:6, 7:6.

Iako je francuski teniser važio za favorita i zbog ATP liste (42) u odnosu na Damira, koji je tek na 202. mjestu, Sarajlija je poslije velike borbe uspio da prođe među osam najboljih u Banjaluci.

Na startu je oduzeo servis Francuzu, međutim, Gaske je vratio brejk u šestom gemu, da bi uslijedila serija brejkova na obje strane! U devetom je Damir ponovo oduzeo servis Rišaru, a onda rutinski okončao prvi set - 6:4.

U drugom setu, Džumhur se žalio na vjetar, ali i na loptice, što je rezultiralo ubjedljivim osvajanjem seta Gaskea - 1:6.

"Svaki gem se istroše i odmah ne mogu da igram s njima, ali svaki. Ne može čovječe prespore su loptice", rekao je Džumhur.

Međutim, u odlučujućem setu Banjalučani su imali priliku da gledaju vrhunski tenis i veliku borbu Gaskea i Damira, koji je na početku oduzeo servis Francuzu, ali je uspio da vrati brejk u šestom (3:3).

Do kraja se vodila velika bitka banjalučkoj šljaci za svaki poen, obojica tenisera su ljubomorno čuvala servis pa je odluka morala da padne u taj-brejku.

Džumhur je ključnu razliku napravio kada je poveo sa 5:2 uz dva mini-brejka, koji su mu donijeli tri meč lopte! Iskoristio je odmah prvu za pobjedu i veliko slavlje u Banjaluci!

Ovo je bio treći međusobni duel Gaskea i Džumhura, a prethodna dva puta slavio je Francuz 2018. godine u Monpeljeu (4:6, 2:6) i Umagu 2021. (6:3, 7:6).

U četvrtfinalu banjalučkog turnira Džumhura očekuje ga pobjednik duela između Rusa Andreja Rubljova i Huana Pabla Variljasa iz Perua.

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC