• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak se samo nasmijao i rekao "DA"! Mislili da su ga slomili, a nije ni trepnuo: "Ništa mi nije potrebno!"

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković spreman dočekao ovo pitanje. Za neke je najvažnije!

 đokovića pitali je li spreman za rolan garos  Izvor: YouTube/DjokerNole Media

Novak Đoković nije imao laku sezonu na šljaci nakon duge pauze poslije Australijan opena. Ove srijede izgubio je u četvrtfinalu Mastersa u Rimu od Norvežanina Holgera Runeau tri seta, a nakon toga je iskreno razgovarao sa novinarima. Nije krio da mu je teško, mada nije patio pred cijelim svijetom, a neki novinari pitali su ga da li je i dalje ima samopouzdanje pred put na Otvoreno prvenstvo Francuske nakon teških poraza ovog proljeća (od Lorenca Musetija, Dušana Lajovića i danas od Runea).

  • "Novače, da li si i dalje siguran pred Rolan Garos?", pitao ga je jedan novinar.
  • "Da", rekao je Novak, nasmijao se i samo slegnuo ramenima.

Na taj način, Nole je stavio tačku na priču o svojoj promjenljivoj formi. Iako u pripremi za Rolan Garos nije osvojio nijedan turnir, a ni stigao do polufinala (ni u Monte Karlu, ni na Srpska Openu, ni u Rimu), Đoković je i dalje pun samopouzdanja pred najveći turnir na zemljanoj podlozi.

"Šta mi je još potrebno za Pariz? Ništa. Da treniram i da se spremim za najvažniji turnir na šljaci. Uvijek mogu da igram bolje i radujem se radu na više aspekata svoje igre i svog tijela. Cilj je da se dovedem na 100 odsto svoje igre i svoje fizičke spreme. Vidjećemo kako će onda ići".

Takođe, novinari su ga pitali i da li će predstojeći Rolan Garos biti "najotvoreniji" u posljednjih 20 godina.

"Zavisi od toga da li će Nadal igrati. Ali uz njega su tu Alkaraz i Rune, koji su odmah tu među konkurentima i među najvećim favoritima su da osvoje titulu".

Nekoliko sati nakon Đokovićevog poraza, iz Španije je stigla vijest da će Rafael Nadal odustati od učešća na Otvorenom prvenstvu Francuske zbog problema sa povredom.

"Španski bik" nije odigrao nijedan turnir od Australjian opena krajem januara i po svemu sudeći veliko je pitanje kada će biti spreman. Nakon čak 14 osvojenih titula u Parizu, Rafa je sigurno kao i uvijek bio pun motiva da se spremi za put u glavni grad Francuske, ali ga tamo po svemu sudeći neće vidjeti.

U takvoj situaciji, Novaku se "otvara" put da u odsustvu svog najvećeg rivala pokuša da ga prestigne na "vječnoj" listi grend slem šampiona.

U ovom trenutku obojica imaju po 22 trofeja, a više nego jasno je da će i mlađa generacija otići u Pariz sa velikim ambicijama, počev od "broja 1" Karlosa Alkaraza, Holgera Runea, Kaspera Ruda, Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa...

Biće to uzbudljiv turnir, a na Novaku je da pokaže da još nije došlo vrijeme njihove dominacije i da se i dalje za sve pita najveći svih vremena.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC