• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ - DA BI BIO NAJBOLJI, MORAŠ DA SRUŠIŠ NAJBOLJEG: Istorija se piše u Parizu

Novak Đoković protiv Karlosa Alkaraza igra za plasman u finale grend slema. Od izvještača MONDA sa Rolan Garosa Nemanje Stanojčića.

 Đoković Alkaraz polufinale Rolan Garos najava Izvor: Profimedia/SOPA Images/SIPA/

Novak Đoković ili Karlos Alkaraz? Spektakl u Parizu je zagarantovan u polufinalu Rolan Garosa. Samo jedan od njih ide u borbu za "Kup musketara", dok će drugi morati da pakuje kofere i da se sprema za povratak kući. Meč koji svi jedva čekaju, pa i sami akteri. Uostalom, to je i Španac priznao pred novinarima kada je otkrio da je "od momenta kada je vidio žrijeb priželjkivao ovaj susret".

Interesantno je da su i jedan i drugi izgovorili istu rečenicu u utorak, kada su završili četvrtfinalne mečeve i to u razmaku od svega nekoliko sati. Prvo je Novak na konferenciji za medije izgovorio "da bi bio najbolji, moraš da pobijediš najbolje". Isto je kazao i španski igrač na terenu u razgovoru sa nekadašnjom teniserkom Marion Bartoli. Stvari su prilično jasne, obojica su u odličnoj formi, pokazali su to i u Parizu i biće krcate tribine na stadionu "Filip Šatrije".

Kakva su očekivanja od meča? To je vjerovatno na najbolji način opisao Stefanos Cicipas kada je rekao da "jedan igrač ima noge i trči kao Brzi Gonzales, dok drugi ima iskustvo, voli da kontroliše stvari na terenu i da tjera rivala da trči što više". Novak nije tokom ovogodišnjeg Rolan Garosa blistao, ali je radio ono što se očekivalo - pobjeđivao je. Došao je do polufinala i sada ga čeka momak koji je ekspresno osvojio teniski svijet i čija igra djeluje perfektno. I njega sada čeka pravi test, duel sa čovjekom koji je 22 puta podizao grend slem pehare, od čega dva upravo na pariskoj šljaci.

Još jedan važan detalj je na Novakovoj strani. Mentalitet. Snaga koju ima u glavi je faktor koji je mnogo puta bio presudni tas na vagi. "Obožavam Đokovića i volela bih da naučim kako on razmišlja. Gledam njegove mečeve, način igre, reakcije, da mogu postavila bih tu neku kameru koja prati sve što radi, to je nešto što bih mnogo voljela da vidim", poručila je Kim Klajsters u nedavnom razgovoru sa srpskim medijima.

Sva pažnja uprta je u ovaj meč, toliko da su mnogi i zaboravili da poslije Novaka i Karlosa na teren izlaze Aleksander Zverev i Kasper Rud. Spektakl je tu, Novak igra protiv momka koji je po stilu igre najsličniji upravo njemu, rekao je to i Tim Henman za MONDO. Dakle, koji Novak će na kraju izaći kao pobjednik? Stariji i iskusniji ili mlađi i eksplozivniji? Odgovor stiže u petak u popodnevnim satima...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC