• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OGLASIO SE NADAL! ĐOKOVIĆ ILI ALKARAZ? ZA NJEGA JE SVE JASNO: "Novak ima samo jedan način, ne smije drugačije da igra!"

Autor Mladen Šolak

Cijeli svijet broji sate do početka polufinala Rolan Garosa, Novak Đoković - Karlos Alkaraz.

 Toni Nadal o meču Đoković i Alkaraza Izvor: Profimedia

Na dan velikog meča na Rolan Garosu, polufinala Novak Đoković - Karlos Alkaraz oglasio se bivši trener Rafaela Nadala, njegov stric Toni Nadal. On je u svojoj kolumni u "El Paisu" rekao da Novak Đoković nije blizu svoje najbolje verzije, ali da je on kao i uvijek u stanju da uprkos svemu bude u stanju da se bori za trofeje.

"Njegov borbeni duh omogućava mu da se prilagodi svakom kontekstu", napisao je Nadal i dao primjer četvrtfinala Đoković - Hačanov, u kojem je Srbin počeo veoma nervozno i neprecizno, a onda počeo da dominira duelom.

"Sa druge strane, Alkaraz je pun samopouzdanja i u odličnoj je formi, fizički i tehnički. To me podsjeća ja superiornost koju je Federer pokazao od kraja 2003. godine i pre svega 2004".

"Njegova nepobjedivost je bila toliko izražena da smo morali da čekamo dolazak nove generacije da bi se Rodžer našao u nevoljji. Osjećam da će se isto, kroz neko vrijeme, dogoditi i sa Alkarazom", rekao je Toni Nadal.

Komentarišući ono što će odlučiti današnje polufinale, Nadal senior kaže će se više pitati Španac. Prema njegovim riječima, ishod će više zavisiti od preciznosti i "vidovitosti" tenisera iz Mursije, a Novak će biti taj koji će morati da traži 'rupe' kroz koje će se ušunjati u borbi. Nadal vjeruje da Srbin ne može da se izloži borbi 'jedan na jedan'.

"Ako pokušate da igrate agresivno i velikom brzinom, naići ćete na superiornog protivnika. A, ako odlučite da igrate dosljedno, moraćete da budete veoma precizni. U suprotnom, bićete izloženi Karlosovim vinerima. U svakom slučaju, to niko ne bi trebalo da isključi".

Naravno, nije potrebno naglašavati za koga će navijati Nadal, jer Novak u Parizu igra za 23. grend slem trofej i za prvo mjesto na "vječnoj listi". U ovom trenutku, on i Rafa Nadal izjednačeni su sa po 22 osvojena najveća pehara.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC