• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIMBLDON DIJELI MILIONE - NOVAK IGRA ZA NIKAD VEĆU NAGRADU: Ko god se pojavi Englezi će ga zasuti novcem

Nagrade na Vimbldonu su tolike da čak i oni koji odmah ispadnu iz kvalifikacija dobijaju ozbiljan novac.

 Nagrade na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Novak Đoković je osvojio Rolan Garos, upisao se u istoriju kao prvi i za sada jedini teniser sa 23 osvojena grend slema, a sada je vrijeme Vimbldon. Neće Srbin igrati ni na jednom turniru na travi i već godinama bez pripreme ide na ovaj turnir, ali sezona na travi je već počela. Igra se u Notingemu i Surbitonu, igraće se u Haleu i Kvinsu, ali sve se to gleda kao priprema za "Ol Ingland Klab". 

A sada je objavljeno i za šta će se teniseri boriti tamo. Ponovo će se dodjeljivati bodovi koji nisu dodjeljivani prošle sezone, pa će tako za ulaz na turnir iz kvalifikacija igrači dobijati 25 poena, a zatim će redom za prvo kolo imati 10, za drugo 45, treće 90, četvrto 180 poena. Za četvrtfinale se dobija 360 ATP i VTA bodova, a za polufinale 720. Finalista će dodati na svoj konto 1.200 poena, a osvajač 2.000.

A kada je novac u pitanju nagrade su nikad izdašnije. Učesnici prvog kola kvalifikacija dobijaju 12.750 funti, za drugo kolo ide 21.750, a za treće 36.000 funti. Ko zaigra prvo kolo zvaničnog programa dobija 55.000 funti, za drugo kolo se dobija 85.000, a za treće 131.000. Svako ko uđe u četvrto kolo inkasiraće 207.000 funti, četvrtfinalistima ide 207.000, a onda idu one najveće nagrade. 

Ko uđe u polufinale Vimbldona biće bogatiji za  600.000 funti, finalista će dobiti "tanjir" koji dobijaju poraženi i uz njega 1.175.000 funti da se uteši, a pobednik pored slave i pehara nosi 2.350.000 funti. Vimbdlon je na programu od 6. jula, a na njemu osim Novaka Đokovića očekujemo Filipa Krajinovića, Miomira Kecmanovića, Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Hamada Međedovića i Olgu Danilović.

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC