• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HAOS U LONDONU UTIČE I NA NOVAKA! Đoković igra po planu, ali postoji problem - ponestaje mu protivnika na Vimbldonu

Autor Dušan Ninković

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković želi da osmi put osvoji Vimbldon, ali mora da zna protivnike za naredne mečeve, što trenutno nije slučaj.

 Kiša i danas pravi probleme na Vimbldonu Izvor: FoNet/AP/Kin Cheung

Novak Đoković na Vimbldonu ide po 24. grend slem titulu u karijeri, a početak na turn iru u Londonu je obećavao - srpski teniser je lako savladao Pedra Kačina u tri seta i sebi zakazao meč drugog kola protiv Džordana Tompsona. Taj meč igraće se u srijedu uveče na Centralnom terenu, a Novak bi krajičkom oka mogao da prati dešavanja i na drugim terenima jer se dešava situacija koja ga veoma pogađa.

Zbog toga što je Tomas Ečeveri tek kasno sinoć završio svoj meč prve runde, njegov okršaj sa Stenom Vavrinkom nije zakazan ni na jednom od terena u kompleksu. Jasno je, Argentinac i Švajcarac treba danas da odigraju susret druge runde, ali prostora za to jednostavno nema - kiša je uništila jučerašnji raspored, a u istom ritmu je nastavila i danas kada je početak programa odložila za više od dva sata. 

To praktično znači da Tomas i Sten nemaju gdje da igraju meč koji bi mogao da ih odvede na megdan najboljem teniseru svih vremena. Dok je Đoković bezbjedan jer Centralni teren ima krov i na njemu će se igrati bez ikakvih problema, njegovi protivnici moraju da budu u panici. Ukoliko ne odigraju meč danas, biće na programu sutra, a to znači i izlazak na megdan Novaku u petak, bez dana odmora između.

Zato se obojica tenisera u ovim trenucima nadaju prestanku padavina, a zatim i munjevitom raspletu na nekom od terena. U teoriji, oni bi mogli da zaigraju i na Centralnom terenu nakon što Novak odigra svoj meč protiv Tompsona, ali to bi značilo da će okršaj za treće kolo početi tek oko 21:00 po našem vremenu. Ako se oduži, eto ih na terenu i poslije ponoći...

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:45
Srđan Đoković slavi Novakovu titulu
Izvor: Privatna arhiva
Izvor: Privatna arhiva

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC